Takaisin uutisarkistoon

Hyvä johtaja mahdollistaa ihmisten onnistumisen

Hyvä johtaja luo innostavan vision! Hän on kiinnostunut jokaisen omista ajatuksista, tavoitteista ja ominaisuuksista. Hän selvittää, miten kukin tiimin jäsen haluaa kehittää itseään ja yritystä. Hän huomioi jokaisen kokonaisuutena ja kannustaa pitämään itsestään huolta. Hän pyrkii antamaan kaikille tasapuoliset mahdollisuudet edetä urallaan ja kehittymään omassa työssään.

Hyvä johtaja luo jokaisen ympärille luottamuksen ilmapiirin, jossa jokainen työntekijä hyväksytään heikkouksineen ja vahvuuksineen. Hän iloitsee toisten saavutuksista ja tuo toisten onnistumiset yhteisesti esille. Hän tukee ja ymmärtää, kun virhe tapahtuu. Hänen tehtävänsä on poistaa tiimiläisten menestymisen esteet. Hän on kiinnostunut jokaisen erilisista ominaisuuksista ja osaa määrittää tehtäväkuvan henkilön mielenkiinnon ja motivaation mukaan.

Asko Myllymäki
Asko Myllymäki

Asko Myllymäki on toiminut Lehto-konsernissa aikaisemmin toimitusjohtajana, kehitysjohtajana sekä nykyisin liiketoimintajohtajana.

Askon intohimo on nähdä elämän ja luonnon kauneus ja kaikki hyvä mikä meitä ympäröi. Hänen luovuutensa kumpuaa tehdä asioita toisin. Hän innostuu helposti ja turhautuu, kun asiat eivät etene.

Asko puuhailee mielellään lasten kanssa, koska he katsovat maailmaa tuoreilla ajatuksilla.

Hyvä johtaja osaa jakaa tehtävät ja vastuut tasapuolisesti. Hän huolehtii siitä, että valta ja vastuu ovat tasapainossa. Hän tietää tarkalleen yrityksen tiimille asettamat tavoitteet. Hän viestii tiimilleen säännöllisesti, kertaa yhteiset pelisäännöt ja järjestelmien vaatimat toimenpiteet. Hän tietää, että aikataulu, talous ja laatu johdetaan ihmisten kautta ja kannustaa ihmisiä sitoutumaan tavoitteisiin. Hän ei vaadi kohtuuttomuuksia ja kunnioittaa myös työntekijöiden vapaa-aikaa.

Omalla esimerkillään ja innostavalla otteellaan johtaja pitää tiiminsä ”draivin” liikkeessä. Hän on kiinnostunut asiakkaiden syvimmistäkin tarpeista. Hän luo ilmapiirin, jossa asiat voidaan puhua niiden todellisilla nimillä ja etsiä yhdessä parasta ratkaisua ilman syyllisten etsimistä. Hän puhuu kannustavasti ja esittää kritiikin rakentavasti kahden kesken. Hän tietää, että rakentaminen on logistinen prosessi, ja on aidosti kiinnostunut tehokkuuden edistämisestä rakentamisessa.

Hyvä johtaja antaa jokaiselle oman tilan ja mahdollisuuden käyttää omaa luovuuttaan tehtävän sallimissa rajoissa.

Hän huolehtii siitä, että aamulla on kiva tulla töihin ja että työtehtävät, työvälineet ja päivittäinen tavoite on kirkkaana kaikilla tiedossa. Hän kohtaa tiiminsä jäsenet kunnioittavasti ja arvostaen. Hän ymmärtää jokaisen lähestyvan asioita omista lähtökohdistaan, mutta osaa yhdistää ihmisten ja sidosryhmien tavoitteet yhteisesksi tavoitteeksi.

Ilmianna hänet, koska haluan palkita hyvän johtajan!

Asko Myllymäki