Search
Close this search box.

Lehdolle asuntojen myyntiennätys lokakuussa – yli 250 myytyä asuntoa

Myyntiennätys osuu ajanjaksoon, jolloin asuntokauppa on ollut hienoisesti vähenemässä pääkaupunkiseudulla, ja erityisesti sen ulkopuolella.

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
Julkaisuvapaa 9.11.2018 klo 23.30

Lehto Group on tehnyt lokakuussa historiansa myyntiennätyksen: Lehto Asunnot Oy myi kuukauden aikana yhteensä yli 250 omaperusteista asuntoa. Noin puolet kaupoista syntyi pääkaupunkiseudulla ja loput Tampereen, Jyväskylän ja Oulun seuduilla.

Syksyn alku ylipäätään on ollut Lehdon asuntomyynnissä nousujohteista, sillä myös syyskuussa myytiin asuntoja vastaavia määriä kuin lokakuussa. Yhä enemmän Lehdon asunnoista suuntautuu nykyisellään kuluttaja-asiakkaille.

Lehdon myyntiennätys osuu ajanjaksoon, jolloin toimialalla asuntojen aloitusmäärä pääkaupunkiseudulla on ollut ennätystasolla, mutta sen sijaan varsinainen asuntokauppa on ollut hienoisesti vähenemässä. Näin ollen erityisesti pääkaupunkiseudulla uusista asunnoista on toimialalla ylitarjontaa. Faktat selviävät asuntotuotannon ja -kaupan tutkimuksia tekevästä STH-Group Oy:stä, jonka markkinatutkimus julkaistiin Rakennuslehdessä perjantaina 9.11.

STH-Groupista vahvistetaan lisäksi, että viimeisen puolen vuoden aikana (huhti-lokakuu 2018) Suomen asuntomarkkinoilla on myyty yhteensä keskimäärin 1450 uutta asuntoa kuukaudessa. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella sekä rakentamispäätökset että toteutuneet kaupat ovat vähenemässä.

”Lehdon tapauksessa pääkaupunkiseudulla sekä Tampereen, Turun ja Oulun kaltaisissa kasvukeskuksissa kauppa käy hyvin. Lehdolla ei juurikaan ole valmiita asuntoja myymättöminä. Olemme satsanneet myyntiin ja markkinointiin, mutta ennen kaikkea tuote on kunnossa: kun asunnon sijainti on kohdallaan ja laatu vastaa asiakkaan odotuksiin, niin kohteet kiinnostavat kyllä. Kuluttajat haluavat laadukkaan ja kohtuuhintaisen kodin itselleen. Tämä on ostopäätöksen kannalta tärkeä yhdistelmä”, toteaa Lehto Asuntojen myyntijohtaja Petri Kuutti.

Lisätietoja:
Pasi Kokko, Asunnot-palvelualueen johtaja, Lehto Group, puh. 040 937 9662, pasi.kokko@lehto.fi

Linkki Rakennuslehden uutisoimaan tutkimukseen (tilaajille)

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä