Search
Close this search box.

Lehdon hiilineutraali 2030 -kehityshanke kamppailee ilmastonmuutosta vastaan

Mediatiedote
Lehto Group Oyj
28.11.2018

Lehto Group Oyj:hin kuuluva Lehto Asunnot Oy on käynnistänyt Hiilineutraali 2030 -kehityshankkeen, jonka tavoitteena on luoda hiilineutraalin asuntorakentamisen innovaatioita sekä tutkia Smart & Clean -kasvua edistäviä älykkäitä ja puhtaita ratkaisuja.

”Smart & Clean -kasvua tavoitellaan siirtämällä rakentamista työmailta tehtaisiin, jossa voidaan optimoida materiaalien käyttöä, vähentää hukkaa, nopeuttaa rakentamisen aikatauluja ja valita materiaaleja, jotka on tuotettu kestävällä tavalla”, kertoo Lehto Asuntojen hankepäällikkö Jussi Rantanen.

Lehdon Hiilineutraali 2030 -kehityshanke on 5-vaiheinen asuntorakentamisen konseptiohjelma, johon kuuluu kaupunkikeskustoihin soveltuvien 4–8 kerroksisten puukerrostalojen tuotantomalli. Lehto etsii Helsingin kaupungin alueelta tontteja, jotka soveltuisivat Hiilineutraali 2030 -kehityshankkeen toteuttamiseen.

”Olemme kehittämässä puukerrostalokonseptia, jossa suurin osa materiaalien valmistuksesta tuotetaan tuotantolaitoksissa, ja joiden materiaaleina hyödynnetään mahdollisimman paljon uusiutuvia raaka-aineita. Tällaisella konseptoinnilla ja pitkälle viedyllä teollisella valmistuksella on mahdollisuus saavuttaa ilmastotavoitteita”, Rantanen kuvailee.

Uusiutuvien raaka-aineiden lisäksi Lehto Asunnot selvittävät kiertotalouden mahdollisuuksia rakentamisessa eli kierrätysmateriaalien käyttöä.

Hiilineutraali asuinkortteli vuonna 2030

Koska rakennusalalla ja sen toiminnalla on merkittävä vaikutus yhteiskunnan hiilijalanjäljen muodostumiseen, haluaa Lehto olla omalta osaltaan myös edistämässä Helsingin kaupungin Hiilineutraali Helsinki 2035 -toimenpideohjelmaa konkreettisin toimenpitein.

Hanke tähtää siihen, että siihen kuuluvat rakennukset ovat hiilineutraaleja, ja lähes taikka kokonaisuudessaan nollaenergisiä taloja. Päämääränä onkin, että kokonainen asuinkortteli on toteutettu hiilineutraalina rakennushankkeena vuoteen 2030 mennessä. Lehto Asuntojen tulevaisuuden visiona myös on, että suomalaisesta teollisesti valmistetusta ja ympäristöystävällisestä puukerrostalosta tulisi kansainvälinen vientituote.

Lisätietoja:  Jussi Rantanen, Lehto Asunnot Oy:n hankepäällikkö, puh. 040 7533 099, jussi.rantanen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä