Search
Close this search box.

Lehto Group ja sijoittajaryhmä ratkomaan Vantaan Kivistöä pitkään vaivannutta palvelujen puutetta

Lehdistötiedote
Lehto Group ja Fennia Kiinteistöt
5.10.2020 klo 16.45

Rakennusliike Lehto Group haluaa ratkoa Vantaan Kivistön aluetta pitkään piinanneen palvelujen puutteen. Vantaan kaupunki järjesti Kivistön palvelukeskittymästä kesällä 2020 avoimen ilmoittautumismenettelyn, johon myös Lehto antoi ehdotuksensa. Maanantaina 5.10.2020 Vantaan kaupunginhallitus valitsi jatkoneuvotteluihin Lehdon esityksen.

Lehdon ehdotuksessa Kivistön palvelukeskittymään on varattu tilaa päivittäistavarakaupalle ja ravintolalle sekä kaupungin edellyttämille terveysasemalle, kirjastolle, nuoriso- ja kulttuuritiloille sekä asukaspalvelutiloille. Lehdon esityksen ensimmäinen vaihe on laajuudeltaan noin 12 000 k-m².

“Lehto haluaa olla mukana ratkaisemassa Kivistöä pitkään piinanneen palvelurakenteen ongelman. Pitkä kokemuksemme hankekehittämisestä ja erilaisista toimitiloista antavat meille hyvät lähtökohdat luoda nopeasti ratkaisuja, joilla on taloudelliset realiteetit toteutua. Haluamme kiittää vielä kivistöläisiä, joilta saimme kesän sosiaalisen median kyselyssä paljon toiveita palveluiden suhteen. Ne tukivat meitä ketterässä hankekehityksessä ja myös vuokralaisten kartoittamisessa”, toteaa aluejohtaja Henri Mämmi Lehdolta.

Hankkeessa sijoittajana toimii Fennia Kiinteistöt Oy:n kokoama sijoittajaryhmä. Fennia Kiinteistöt vastaa myös rahoituksen järjestämisestä sekä sijoittajien etujen valvomisesta. Yksi hankkeen sijoittajista on sijoitusrahasto Terrieri Kiinteistöt Ky. Fennia Kiinteistöt Oy sekä Fennia Varainhoito Oy ja sen hallinnoima Terrieri-rahasto ovat olleet osa S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoimintaa 1.8.2020 alkaen.

”Kivistön kauppakeskus sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien äärellä voimakkaasti kehittyvällä alueella, jossa asuu laaja asiakaskunta.  Olemme tyytyväisiä, että pääsemme sijoittamaan strategiamme mukaiseen kohteeseen ja voimme osaltamme mahdollistaa kauan kaivattujen palveluiden aikaansaamisen Kivistön asukkaille”, sanoo kiinteistöjohtamisesta ja -kehittämisestä S-Pankin Varallisuudenhoitoliiketoiminasta vastaava Aarne Markkula.

Vantaan kaupungille oli merkityksellistä se, että palvelut saataisiin verrattain nopeasti kivistöläisten ulottuville.

“Lehto Tilat Oy täytti asetetut kriteerit parhaiten. Meille on iso merkitys sillä, että palvelut saadaan kivistöläisten ulottuville jo vuonna 2022. Siksi oli keskeistä, että Lehdon esityksessä on jo mukana kaupalliset kumppanit. Kun sopimuksessa otetaan huomioon myös tuleva laajentuminen, uskon että muitakin kauppaliikkeitä liittyy mukaan”, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Lisätietoja:
Kenneth Nyman, Hankepäällikkö, Lehto Tilat Oy, 050 471 4160, kenneth.nyman@lehto.fi
Aarne Markkula, toimitusjohtaja, Fennia Kiinteistöt Oy, 040 522 6927, aarne.markkula@fim.com

Vuokralaistiedustelut
Kenneth Nyman, Hankepäällikkö, Lehto Tilat Oy, 050 471 4160, kenneth.nyman@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä