Search
Close this search box.

Lehto rakentaa Metsä Fibrelle ekologisen, puurakenteisen konttorin tulevalle Kemin biotuotetehtaalle

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
26.8.2021 klo 8.30

Rakennusyhtiö Lehto Group ja Metsä Fibre ovat sopineet ekologisen, puurakenteisen käyttökonttorin rakentamisesta tulevalle Kemin biotuotetehtaalle. Kohteessa pääroolissa on kotimainen puu ja siitä tehdyt tuotteet.

Lehto Group ja Metsä Groupiin kuuluva Metsä Fibre ovat solmineet sopimuksen tulevan biotuotetehtaan käyttökonttorin rakentamisesta. Tuleva toimistorakennus on näyttävä, nelikerroksinen puurakenteinen kokonaisuus ja se käsittää tehtaan päävalvomon, toimisto- ja sosiaalitiloja sekä henkilöstöravintolan neuvottelutiloineen. Rakennuksen kokonaisala on 4235 brm². Rakentamisessa hyödynnetään Metsä Groupiin kuuluvan Metsä Woodin Kerto® LVL –puutuotteita, jotka valmistetaan Suomessa suomalaisesta puusta.

”Aikaisemmin Lehto ja Metsä Fibre sopivat Kemin biotuotetehtaan selluvaraston rakentamisesta Ajoksen satamaan. Puurakenteisen käyttökonttorin sopimus on hieno ja luonteva jatko toimivalle yhteistyöllemme”, kertoo Lehto Tilat Oy:n aluejohtaja Perttu Haapalahti.

”Arvostamme Lehto Groupin tapaa hyödyntää uusiutuvia puutuotteita ja olemme tyytyväisiä voidessamme jatkaa yhteistyötä satamavaraston rakentamisen lisäksi myös biotuotetehtaan käyttökonttorin rakentamisessa. Rakennamme modernin tehdaskokonaisuuden Kemiin yhdessä oman alansa parhaiden ammattilaisten kanssa”, toteaa biotuotetehdasprojektin johtaja Jari-Pekka Johansson Metsä Fibreltä.

Käyttökonttorin rakentamisen osalta kotimaisuusasteen arvioidaan asettuvan noin 80 % tasolle. Kohteessa käytetään paljon kotimaisia ja kotimaassa jalostettuja puutuotteita. Työvoimana Lehto hyödyntää pääosin omaa henkilöstöä tai vakiokumppaneita, jotka ovat pääasiassa pohjoissuomalaisia toimijoita.

Lisätietoja:
Perttu Haapalahti, aluejohtaja, Lehto Tilat Oy, puh. 040 772 4919

 

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä