Search
Close this search box.

Lehto toteuttaa Suomen suurimpiin lukeutuvan putkiremonttien kokonaisuuden Helsingissä: kohtuuhintaisuus luo taloyhtiöille edellytykset päätöksiin myös korona-aikana

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
3.11.2020 klo 10.00

Liittoutumalla ryhmähankkeiksi taloyhtiöt voisivat säästää huomattavia summia esimerkiksi remontin suunnitteluvaiheessa.

 

Rakennusliike Lehto Group toteuttaa Suomen suurimpiin lukeutuvan putkiremonttien kokonaisuuden Helsingissä. Putkiremontit toteutetaan Helsingin Siltamäessä ryhmähankkeena. Urakan arvo on lähes 30 miljoonaa euroa ja siihen lukeutuu yhteensä viisi taloyhtiötä ja 36 kerrostaloa, joissa remontin kohteena on yhteensä 726 asuntoa. Hanke toteutetaan vuoden 2022 loppuun mennessä.”Erityisesti tällaisena epävarmana korona-aikana, taloyhtiöt painottavat kahta asiaa: kohtuuhintaisuutta ja remontoijan kokemusta. Kun nämä toiveet täyttyvät, remontteja saadaan liikkeelle, vaikka elämmekin poikkeuksellisia aikoja. Lehto on toteuttanut putkiremontteja 150 taloyhtiölle ja tehokkuutemme taustalla on oma, sitoutunut henkilöstö ja vakiintunut toimintamalli, joista seuraa kustannustehokkuutta”, taustoittaa Lehdon putkiremonttien liiketoimintajohtaja Ari Saartoala.

Ryhmähankkeen ja remontissa mukana olevien taloyhtiöiden huoltoyhtiön isännöitsijä Jarno Tuokko vahvistaa, että hinnalla on väliä.

”Erittäin yksityiskohtaisen tarjousvertailun kautta varmistutaan ensin remontin sisällöstä ja laadusta, mutta sen jälkeen ratkaisee lähes yksiselitteisesti hinta, koska tässä on kyseessä niin isot rahat osakkaiden näkökulmasta. Lopulta laadukkaalla projektinjohtamisella on iso merkitys”, kertoo Jarno Tuokko Siltamäen Huolto Oy:stä.

Taloyhtiöiden kannattaisi liittoutua enemmän

Siltamäen putkiremonttien kokonaisuus toteutetaan ryhmähankkeena. Hankkeeseen ryhtyvien taloyhtiöiden yhteisenä nimittäjänä on niiden omistama huoltoyhtiö.  Jarno Tuokon mukaan taloyhtiöiden kannattaisi ”liittoutua” useamminkin yhteen, erityisesti jos kiinteistöissä ja remontin tarpeissa on samankaltaisuutta.

”Siltamäen ryhmähankkeessa säästettiin pelkästään suunnittelukuluissa noin 100 000 – 150 000 € taloyhtiötä kohden, mikä on merkittävä summa. Tällaisella liittoutumisella taloyhtiöt voisivat säästää selvää rahaa. Oleellista on se, että remontin tarve on melko samankaltainen eri yhtiöissä ja että yhtiöt löytävät hyvät pelisäännöt ja yhdessä tekemisen hengen, vaikka ei olisikaan yhteistä huoltoyhtiötä”, kertoo Jarno Tuokko.

Lisätietoja:
Ari Saartoala, liiketoimintajohtaja, Lehdon putkiremontit, puh. 0400 836 017
Jarno Tuokko, toimitusjohtaja/isännöitsijä, Siltamäen Huolto Oy, puh. 0400 299 952

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä