Takaisin Meille töihin -osioon

Rakentamisen muutos tuntuu ja näkyy tiiminvetäjän työssä

Rakennusalan tehokkuus ja tuottavuus ovat nousseet kuumiksi puheenaiheiksi, ja keskustelun herättelijänä iso rooli on ollut myös Lehdolla. Talousohjattu rakentaminen on Lehdon vastaus laadun ja kustannustehokkuuden vaatimuksiin.

Esivalmistus ja vakioidut ratkaisut tuovat tehokkuutta, samoin innovatiivisten moduulien ja elementtien hyödyntäminen. Esimerkiksi valmiiden elementtien valmistaminen sisätiloissa vakioiduissa olosuhteissa on edullisempaa ja nopeampaa kuin niiden paikalla rakentaminen työmaalla.

Tämän tietää ja tuntee jokapäiväisessä arjessaan Oulaisten tehtaalla tiiminvetäjänä työskentelevä Jani Nyman. Automaattilinjalla Janin tiimi valmistaa kahdessa vuorossa elementtejä Lehdon omiin kohteisiin – etenkin luhtitaloihin mutta myös isompiin kohteisiin.

”Täällä uudessa tehtaassa automaattirobotti esimerkiksi naulaa ulkovuoret, leikkaa levyt oikeaan kokoon ja niittaa ne kiinni. Laser näyttää tolppien paikat ja tietokone heijastaa pöydälle elementin kuvat. Ennen tehtiin kaikki käsin, joten kyllä tehokkuus on mennyt valtavasti eteenpäin”, Jani sanoo.

Vuoden 2016 lopussa tiimin vetovastuun saanut Jani on työskennellyt elementtien parissa nelisen vuotta. Hän tuli alalle kurssin kautta ja jakaa nyt oppia tehtaalla uusille kurssilaisille, joilla on erittäin hyvät mahdollisuudet työllistyä koulutuksen päätteeksi Lehdon leipiin.

”Kun on ahkera ja työtä pelkäämätön, niin sillä pääsee jo aika pitkälle. Ja sellaista porukkaa on paljon taloon palkattukin. Kun vanhalla tehtaalla oli yhteensä 20-30 henkeä, niin nyt pelkästään meidän linjalla on 50 työntekijää. Kaikkinensa Oulaisten kahdella tehtaalla työskentelee noin 130 henkilöä – ja lisää tarvitaan”, Jani summaa.

Tiiminvetäjän vastuulla on, että kaikki toimii ja työt tulevat tehdyksi laadukkaasti. Lehdon voimakas kasvu näkyy myös elementtitehtaalla mutta ammattitaitoisella porukalla hommat sujuvat.

”Vauhtia on tullut lisää ja enemmän pitää saada tuotettua. Mutta Lehto on varma työnantaja, kaikki laitteet ja vehkeet ovat laadukkaita ja ilmapiiri tuntuu hyvältä. Joten mikäpä tässä töitä tehdessä.”

”Esimiehiltä saa aina tarvittaessa apua – täällä ei ketään jätetä oman onnensa nojaan. Mahdolliset ongelmat käydään läpi ja ratkaistaan yhdessä.”

Kun Jania pyytää kurkistamaan muutaman vuoden päähän tulevaisuuteen, hän arvelee, että uutta osaavaa porukkaa on tullut sisään ja vauhti on kasvanut entisestään.

Jani, kenelle suosittelet työpaikaksi Lehtoa? Ja miksi.

  • Ahkera ja oma-aloitteinen
  • Arvostaa luotettavaa työnantajaa
  • Haluaa tehdä aina laadukasta jälkeä
  • Viihtyy tiimityössä

Arvot

Tehokkuus

Liiketoimintamme on kannattavaa ja taloudellisuus ohjaa toimintaamme. Tunnemme tavoitteemme ja kannamme vastuun tehtävistämme.

Rohkeus

Tartumme yrittäjämäisesti ja innolla uusiin mahdollisuuksiin. Kehitämme rakentamisen yleisiä toimintamalleja ja kasvamme alaa nopeammin.

Vastuullisuus

Talousohjattu toimintamallimme takaa suunnittelun ja rakentamisen korkean laadun. Olemme luotettava kumppani kaikille sidosryhmille.

Asiakaskeskeisyys

Toimintamme vastaa aina asiakkaiden tarpeisiin. Asiakaslupauksemme mukaisesti tuotamme heille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä.

Yhteisöllisyys

Jokaisella on oikeus kokea tekevänsä mielekkäitä työtehtäviä arvostettuna työyhteisön jäsenenä, sekä nauttia työpaikan kannustavasta ilmapiiristä.