Takaisin Meille töihin -osioon

Ennakko­luuloton ja uutta oppiva mukana menestymässä rakennus­alan murroksessa

”Asiakassuhde on keskiössä työskentelymallissamme. Jokaiselle projektille ja asiakkaalle nimetään oma projektipäällikkö, joka on alusta asti mukana hankkeen valmistumiseen saakka”, sanoo projektipäällikkö Pekka Linnanmäki.

”Pidän tärkeänä, että asiakkaalle tulee heti tutuksi oma nimetty yhteyshenkilö, joka vastaa koko projektista”, hän lisää.

Pekka aloitti työnjohtajana Lehto-konsernin tytäryhtiö Rakennusliike Koivukoski Oy:ssä heti valmistuttuaan rakennusmestariksi. Into uuden oppimiseen ja järjestelmällinen työtapa huomattiin ja tie vei tuota pikaa projektipäälliköksi.

”Työ on tehokasta ja monipuolista, projektipäällikkönä viihtyy innokas ja utelias henkilö. Menestyä voi myös muu kuin rakennusalan koulutettu, mikäli muutoin on vahva kokemus rakennusalalta”, hän kuvailee.

Projektipäällikön työhön kuuluu muun muassa kohteen budjetointi, hankinnat, suunnittelunohjaus, työmaan resurssin hankinta, asiakasrajapinnan hoitaminen, kokonaisvastuu työmaiden taloudesta sekä vastuu rakentamisesta kokonaisuudessaan yhdessä työmaan vastaavan mestarin kanssa.

Lehdolla ammattilainen saa Pekan mukaan vastuuta, päätösvaltaa ja toiminnanvapautta. Kehittymismahdollisuuksissa ei tule heti raja vastaan ja oman työn sisältöön voi aidosti vaikuttaa.

”Aikaisemmin olin rakentanut puu-, kivi- ja hirsitaloja. Täällä sain vastuulleni suuria halleja, tosin pientalojen rakentaminen voi toisinaan olla haastavampaa kuin suurempien kohteiden.”

Osaamista haastaneesta kiintoisasta projektista Pekka kertoo esimerkkinä suuren pakkashalli- ja terminaalirakennuksen, jossa pakkashallin alueella lämpötila on 20 astetta pakkasen puolella ja terminaalissa huonelämpötila vaihtelevat 0-8 asteen välillä.

”Todella mielenkiintoinen hanke, jossa täytyi perehtyä tekniikkaan ja ymmärtää tavallisuudesta poikkeavia rakenteita.”

Pekka sanoo viihtyvänsä Lehdolla hyvien tyyppien seurassa – yrityksessä, jossa työyhteisön tila ja jaksaminen ovat tutkitusti alan keskivertoa paremmalla tolalla.

”Jos työkuormaa on liikaa, niin sitä jaetaan ja kevennetään. Palaute on reilua ja tarvittaessa yläpuolelta saa tukea. Ja täällä ymmärretään muutakin kuin lukuja”, Pekka kiittää.

Pekka, kenelle suosittelet työpaikaksi Lehtoa? Ja miksi.

  • Kaikille, jotka haluavat oppia ja kehittyä työssään
  • Ihmisille, jotka pitävät tehokkaasta ja nopeasta rakentamisesta
  • Haluat oppia talousohjatun rakentamisen mallin
  • Hyvä työilmapiiri on sinulle tärkeä

Tutustu Lehtolaisiin

Ammattilaisemme kertovat miksi Lehto on heidän työpaikkansa.

Arvot

Tehokkuus

Liiketoimintamme on kannattavaa ja taloudellisuus ohjaa toimintaamme. Tunnemme tavoitteemme ja kannamme vastuun tehtävistämme.

Rohkeus

Tartumme yrittäjämäisesti ja innolla uusiin mahdollisuuksiin. Kehitämme rakentamisen yleisiä toimintamalleja ja kasvamme alaa nopeammin.

Vastuullisuus

Talousohjattu toimintamallimme takaa suunnittelun ja rakentamisen korkean laadun. Olemme luotettava kumppani kaikille sidosryhmille.

Asiakaskeskeisyys

Toimintamme vastaa aina asiakkaiden tarpeisiin. Asiakaslupauksemme mukaisesti tuotamme heille merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä.

Yhteisöllisyys

Jokaisella on oikeus kokea tekevänsä mielekkäitä työtehtäviä arvostettuna työyhteisön jäsenenä, sekä nauttia työpaikan kannustavasta ilmapiiristä.