Hartolan talotehdas, avoimet työpaikat

Rekrytointikampanjamme on päättynyt

Rekrytointikampanjamme on päättynyt ja kiitämme kaikkia hakijoita aktiivisuudesta. Haku keräsi paljon kiinnostusta, joten nyt pääsemmekin sujuvasti etenemään haastatteluihin.

Lehto osti Päijät-Hämeessä sijaitsevasta Hartolan kunnasta 20 000 m2 suuruisen tuotantotilan keväällä 2018. Tehtaassa valmistetaan parhaillaan päiväkoteja, pikakouluja ja puukerrostaloasuntoja.

Tehtaaseen myös ilman aiempaa kokemusta

Etsimme työntekijöitä monipuolisesti erilaisiin puuelementtien valmistukseen liittyviin töihin. Haemme porukkaan myös sähkö- ja LVI-alan ammattilaisia vakituisiin työsuhteisiin. Mukaan mahtuu sekä kokeneempaa väkeä että uusia alanvaihtajia vailla aiempaa kokemusta.

Tehtävät vaihtelevat osaamisen, kokemuksen ja kunkin työntekijän kiinnostuksenkohteiden mukaan. Erinomaisen taustan haastavampiin tehtäviin antaa esimerkiksi talonrakentajakoulutus tai vaikkapa kokemus omakotitalon tai oman mökin rakentamisesta.

Tärkeintä on kuitenkin positiivinen ja innostunut asenne. Jo pienellä osaamisella pääset alkuun, sillä tarjoamme perusteellisen – ja luonnollisestikin palkallisen – perehdytyksen talonrakentamisen saloihin. Jokaisella tuotantolinjalla on oma tiiminvetäjä ohjaamassa työskentelyä myöhemmässäkin vaiheessa.

Hyvällä peruskunnolla ja tarkkuudella pärjää pitkälle

Työ on fyysistä ja vaatii jonkin verran peruskuntoa. Raskaammissa nostoissa käytämme apuvälineitä, joten tehtävään soveltuu pienikokoisempikin henkilö. Monet työtehtävät edellyttävät tarkkuutta. Ala on miesvaltainen, mutta yhtälailla tuotannontyöntekijän tehtävä soveltuu myös naisille. Hartolan tehtaallamme joka viides työntekijä onkin nainen.

Työvuorot sijoittuvat arkisin klo 7 – 15.30 välille. Toistaiseksi työskentely tapahtuu yhdessä vuorossa, mutta tulevaisuudessa saatamme siirtyä kaksivuorotyöhön, mikäli kasvu jatkuu samaa tahtia. Myös viikonlopputöitä voi olla joskus ekstrana tarjolla innokkaille.

Lehto tarjoaa käyttöösi myös monipuoliset työsuhde-edut kuten liikunta- ja kulttuurisetelit sekä kattavan työterveyshuollon.

Tehdaslinjastollakin voi edetä urallaan

Toiselle tehdastyö voi olla vain väliaikainen pysähdyspaikka uralla, mutta jos olet innokas tyyppi oppimaan, me haluamme tarjota Hartolasta ponnahduslaudan pidemmällekin urallasi.

Tyypillinen reitti voi olla esimerkiksi tuotannontyöntekijästä tiiminvetäjäksi, josta matka voi jatkua työnjohtoon. Tähän saakka Lehdon kaikkien tehtaiden työnjohtajista lähes kaikki ovat edenneet tehtävään suoraan tehtaan omasta porukasta.

Jos taustallasi tai tulevaisuuden suunnitelmissasi on rakennusalan korkeakoulutusta (esimerkiksi rakennusinsinööri- tai rakennusmestariopintoja), Lehto tarjoaa mahdollisuuden käytännössä mihin tahansa alaan liittyvään tehtävään ympäri Suomea – ole siis utelias ja aktiivinen!

Mitä Hartolassa valmistetaan?

Tehtaissa harvemmin rakennetaan muuttovalmiita taloja, mutta niin nyt vain on päässyt käymään, että Lehto tekee juuri niin. Kyse ei suinkaan ole siis perinteisestä elementtimallista, jossa tehdään vain seiniä tai lattioita, jotka kasataan työmaalla erillisistä palasista taloiksi, vaan täysin valmiita huoneita, joissa on jo sähköt, putket ja parhaimmillaan jo kalusteetkin valmiina.

Nämä huoneet kärrätään ulos tehtaalta rekan päällä, josta ne vain pinotaan, kiinnitetään toisiinsa ja kas näin – siinä se talo valmistuu!

Näppärä työmatka Hartolaan

Hartola on historiaa haviseva noin 3000 asukkaan kunta, joka sijaitsee kätevästi aivan Nelostien varrella. Autolla tehtaalle pääsee vallan mainiosti lähiseuduilta ja hieman kauempaakin.

Joutsa – 18 min

Sysmä – 18 min

Heinola – 31 min

Asikkala – 55 min

Lahti – 1 h

Jyväskylä – 1 h 6 min

Mikkeli – 1 h 13 min

Tutustu Hartolan tehtaaseen!

YLE: Hartolan talotehdas etsii kuumeisesti työntekijöitä − kunta mielissään 50 uudesta työpaikasta

Lehto: Hartolan talotehtaan ensimmäinen päivä Lehto Groupissa 16.4.2018