Takaisin uutisarkistoon

Healthcare II on sopinut 8 hoiva-alan uudiskohteen hankkimisesta

Northern Horizon Capitalin Healthcare II –rahasto on allekirjoittanut sopimuksen kahdeksan hoivakiinteistön hankkimisesta. Hoivakiinteistöjen vuokralaisena toimii Esperi Care Oy ja kohteet rakentaa Rakennusliike Lehto Oy.

Rakennettavat kohteet sijaitsevat Loviisassa, Kouvolassa, Säkylässä, Ylöjärvellä, Äänekoskella, Kuusamossa, Rovaniemellä ja Muhoksella. Kohteiden rakentaminen on osin jo alkanut ja rakennustyöt valmistuvat pääosin vuoden 2016 jälkimmäisen vuosipuoliskon aikana. Rakennusten yhteenlaskettu pinta-ala on lähes 10 000 m2 ja ne tulevat toimimaan kotina yhteensä yli 250 ikäihmiselle.

Rakennusliike Lehto Oy:n Hyvinvointitilat -yksikkö on merkittävä ja aktiivinen hoivakohteiden rakentaja. Lehto toteuttaa kohteita valtakunnallisesti. Lehdon HVT-konseptin mukainen toiminta tuottaa käyttäjille erinomaiset, toimivat ja laadukkaat tilat, jossa sekä hoivapalvelun tuottaminen että ennen kaikkea asukkaan hyvä olo on mietitty erinomaiselle tasolle. Konseptin mukaisesti toimittuna kohteet voidaan tuottaa markkinoiden parhaalla toteutusajalla laadusta tinkimättä. ”Liiketoimintakumppanuus Esperin ja Northern Horizon Capitalin kanssa toimii hyvin sekä luotettavasti. Nyt toteutettavat tilat edustavat alan tämän hetken parasta osaamista” sanoo liiketoimintajohtaja Tuomo Mertaniemi.

Esperi Care Oy on valtakunnallinen hoiva-alan yritys, joka tarjoaa kodinomaisia asumispalveluja asiakkaiden muuttuviin elämäntilanteisiin. Esperi kehittää jatkuvasti uusia, entistä monimuotoisempia asumisen ja tuen malleja ikääntyneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille. Kodinomaiset hoivakodit tarjoavat yksilöllistä, turvallista ja kuntouttavaa asumispalvelua. ”Yhteistyö Rakennusliike Lehdon ja Northern Horizon Capitalin kanssa on sujunut mutkattomasti ja tämä yhteistyökonsepti mahdollistaa entistä laadukkaamman asumisen ja palvelukokonaisuuden tarjoamisen asiakkaillemme” iloitsee Esperin toimitusjohtaja Marja Aarnio-Isohanni.

”Olemme tehneet pitkään tiivistä yhteistyötä Esperi Care Oy:n kanssa ja olemme erittäin tyytyväisiä, että voimme yhdessä toteuttaa tämänkin hoivakiinteistöportfolion. Myös Rakennusliike Lehto Oy on tuttu toimija monista yhteisistä hoivakohteiden rakennuttamishankkeista. Healthcare II –rahaston myötä Northern Horizon Capitalista on tullut entistä vahvempi toimija hoivakiinteistöihin erikoistuneessa sijoittamisessa Suomessa” toteaa rahaston Fund Manager Jussi Rouhento.

Northern Horizon Capital on sijoittanut suomalaisiin hoiva-alan kiinteistöihin jo vuodesta 2007 ja Healthcare II on toinen rahastomme, joka sijoittaa tähän segmenttiin. Viimeisen vuoden aikana rahasto on tehnyt monia hoiva-alan kiinteistöhankintoja sekä rakennuttanut uudiskohteita. Jatkossa tulemme tekemään vielä useita hankintoja ja jatkamaan hoivakohteiden rakennuttamistoimintaa. Northern Horizon Capital toimii aktiivisena kiinteistösijoittajana ja etsii jatkuvasti sijoitusstrategiaansa sopivia uusia sijoituksia.
Lisätietoja:

Jussi Rouhento, Head of Finland & Fund Manager Healthcare II
Puh. +358 40 512 9577, Sähköposti: jussi.rouhento@nh-cap.com

Andreas Michelsson, Co-Fund Manager Healthcare II
Puh. +358 40 703 3445, Sähköposti: andreas.michelsson@nh-cap.com

Tuomo Mertaniemi, Liiketoimintajohtaja Rakennusliike Lehto Oy Hyvinvointitilat
Puh +358 40 774 7661, Sähköposti: tuomo.mertaniemi@lehto.fi

Marja Aarnio-Isohanni, Toimitusjohtaja Esperi Care Oy
Puh. +358 400 694 340, Sähköposti: marja.aarnio-isohanni@esperi.fi