Takaisin uutisarkistoon

Lehdon talousohjatulla mallilla putkiremontti jopa 30 % edullisemmin – tuplatakuulla

 

nousuelementti_kuva

Lehto Group on tullut tunnetuksi talousohjatusta rakentamisesta. Nyt malli on laajennettu myös Lehdon putkiremontteihin. Asiakkaalle tämä tarkoittaa jopa 30 % säästöä ja markkinoiden parasta sekä laajinta neljän vuoden takuuta (tuplatakuu). Lopullinen hinta tiedetään poikkeuksellisesti jo remontin aloitusvaiheessa.

Lehdon TST-putkiremontin (talousohjatusti suunniteltu ja toteutettu) mallin ytimessä on ajatus suunnittelun ja toteutuksen keskittämisestä yksiin käsiin, mikä alentaa urakan hintaa, varmistaa rakentamisen laatua ja lyhentää remonttien kestoa. Vastaavaa mallia on menestyksekkäästi toteutettu vuosia jo uudisrakentamisen puolella. Lehto Groupin talousohjatun rakentamisen malli pohjautuu siihen lähtökohtaan, että jopa 80 % remonttikustannuksista määräytyy jo suunnitteluvaiheessa.

Todennettuja säästöjä – neliöhinta painuu alle 600 euroon neliö

Perinteisesti putkiremonttia valmistelevat taloyhtiöt teettävät suunnitelmat itse ja kilpailuttavat urakoitsijat valmiilla suunnitelmilla. Kun suunnitelmat ovat valmiit, hintaluokka on jo lukittu, vaikka kukaan ei vielä tiedä, kuinka paljon remontti todellisuudessa maksaa. Urakkahinta määräytyy urakoitsijoiden kilpailutuksessa ja usein hinnaltaan halvin urakoitsija valitaan toteuttajaksi. Taloyhtiö on vastuussa omista suunnitelmistaan, joten kaikki suunnitelmien muutokset tuovat lisäkustannuksia. Lisälaskutusta voi tulla urakan aikana jopa 10 % urakkahinnan päälle.

Lehdon TST-putkiremontissa tilaaja tekee vain yhden sopimuksen. Lehto vastaa kohteen suunnittelusta ja toteutuksesta avaimet käteen -periaatteella. Suunnittelu saadaan toteutettua nopeasti ja hallitusti, jolloin prosessi etenee perinteistä urakkaa nopeammin. Näin varmistetaan aika- ja kustannushyödyt asiakkaille.

”Olemme pystyneet todentamaan jopa 30 % kustannussäästöt toteutuneissa linjasaneerauksissa. Esimerkiksi Helsingin Munkkivuoresta muistan kaksi vierekkäistä, 45 asunnon taloyhtiötä, joista toiseen teimme tarjouksen talousohjatulla mallilla – ja toiseen perinteisellä urakkamallilla asiakkaan toiveesta. Urakan sisältö oli pääosin sama, mutta talousohjatulla mallilla se tuli peräti 180 000 euroa edullisemmaksi. Summat ovat hurjia, mutta ne osoittavat mallimme hyödyn”, kertoo toimitusjohtaja Ari Saartoala Lehto Groupilta.

”Tavoitteemme on painaa putkiremonttien hinnat alle 600 euroon neliöltä myös pääkaupunkiseudulla”, jatkaa Saartoala.

Lopullinen hinta tiedossa remontin alussa

Malli on taloyhtiölle turvallinen myös siinä mielessä, että TST-putkiremontissa urakoitsija vastaa omalla kustannuksellaan suunnitelmien toteutettavuudesta. Myös rahoitusta on helpompi hakea, kun projektin lopullinen hinta on tiedossa hankkeen alusta alkaen.

”Tyypillisesti putkiremonttien lopullinen hinta ei ole tiedossa vielä hankkeen alussa. Lehdon mallin avulla yllätyksiä ei tule”, Saartoala lupaa.

Myös remonttiaika lyhenee

”Käyttämämme mallin myötä projektien toteutusaikaa on pystytty merkittävästi lyhentämään perinteisestä. Asuntokohtaisessa työajassa puhutaan enää viikoista, ja koko kohde voidaan tehdä valmiiksi suunnittelun aloituksesta luovutukseen jopa kuudessa kuukaudessa. Toteutusaika on lyhentynyt myös omalla tehtaalla valmistettujen nousuelementtien ansiosta”, kertoo toimitusjohtaja Ari Saartoala.

Urakoitsijalla entistä isompi vastuu

Urakoitsijan kannalta TST-malliin kuuluu iso vastuu, sillä urakoitsija vastaa niin suunnitelmien toteutuskelpoisuudesta kuin kustannuksistakin. Aivan kaikille yrityksille tämä malli ei siis sovi, vaan taustalla täytyy olla vakavarainen toimija, jolla on vankka kokemus alalta ja paljon erityyppisiä kohteita takanaan.

Jatkossa TST-remonteissa myös sijaisasunnot tulevat kuulumaan urakkaan.

Lisätietoja:
Ari Saartoala, toimitusjohtaja, Lehto Group, Remonttipartio Oy, puh. 0400 836 017

Tutustu tästä uuteen TST-putkiremontin esitteeseen! >>>