Takaisin uutisarkistoon

Lehdon Tekniikkastudion kosteustekninen toimivuus varmennettu VTT-sertifikaatilla 

VTT Expert Services Oy myönsi lokakuussa Lehto Groupin Tekniikkastudion (moduuli) VTT-sertifikaatin VTT-C-12167-17 akkreditoidun sertifiointijärjestelmänsä mukaisesti. Tämä sertifikaatti kattaa Tekniikkastudion märkätilan kosteusteknisen toimivuuden.

Asuinrakennuksissa käytetty tekniikkastudio on Lehdon omissa tehtaissa esivalmistettu märkätila, joka asennetaan erillisenä rakennukseen rakentamisen runkovaiheessa. Tekniikkastudio sisältää asunnon pesuhuoneen ja keittiön.

Tekniikkastudio rakentuu 20 cm paksun betonilaatan päälle. Tilan kalusteet asennetaan laatan päälle kevytrakenteisilla puurankaseinillä ja katoksi rakennetaan paneelikatto. Lattian ja seinän vedeneristys toteutetaan nestemäisellä vedeneristysjärjestelmällä ja pinnat laatoitetaan keraamisilla laatoilla. Sähkö-, vesi, viemäri-  ja ilmanvaihtoliitännät sekä esimerkiksi lattialämmitys asennetaan märkätilaan valmiiksi suunnitelmien mukaan. Äänieristys toteutetaan kohteen vaatimusten mukaisesti. Kalusteet, kaapistot ja muut varusteet valitaan lopuksi Tekniikkastudioon asiakkaan toivomusten mukaan.

”Sertifiointiprosessin seurauksena saimme vahvistuksen siitä, että Tekniikkastudiomme täyttävät Suomen rakentamismääräyskokoelman kosteuteen liittyvät määräykset ja ohjeet. Tämä lisää luottamusta tuotettamme kohtaan sekä viranomaisten että asunnon ostajien näkökulmasta. Sertifikaatti on myös todiste siitä, että voidaan rakentaa myös laadukkaasti kustannustehokkaalla tavalla”, kertoo Lehto Groupin Asunnot-palvelualueen johtaja Pasi Kokko.

”VTT tuotesertifiointi on vapaaehtoinen menettely, jonka avulla yritys voi osoittaa tuotteensa täyttävän kotimaiset ja tarvittaessa ulkomaisetkin vaatimukset. Sertifikaatissa esitetään tuotetta koskevat vaatimukset sekä testituloksien tai laskelmien avulla varmennetut tuotteen ominaisuudet.

VTT-tuotesertifikaatin myöntämisen edellytyksenä on, että valmistaja itse omalla laadunvalvonnalla varmistaa, että sen tuotteet täyttävät vaatimukset. Lisäksi VTT Expert Services Oy käy vuosittain varmistamassa, että toimenpiteet on asianmukaisesti suoritettu ja dokumentoitu”, kertoo VTT Expert Services Oy:n Lina Markelin-Rantala.

Sertifikaatti on voimassa vuoteen 2022 asti sillä edellytyksellä, että valmistajan omassa tuotannon laadunvalvonnassa kaikki on kunnossa.

Lisätietoja:

Lehto Group Oyj / Lehto Asunnot
Lasse Helaakoski
Kehityspäällikkö
lasse.helaakoski@lehto.fi
040 8073 864

VTT Expert Services Oy
Lina Markelin-Rantala
Tuotepäällikkö, Pääarvioija
lina.markelin-rantala@vtt.fi
050 517 6855