Takaisin uutisarkistoon

Lehto Group valittiin HIPPOS2020-hankkeen jatkoneuvotteluihin

Jyväskylän kaupunki on valinnut Lehto Group Oyj:n (”Lehto”) ja Fennia Varaihnoito Oy:n (”Fennia”) ja mahdollisten pienempien sijoittajien muodostaman konsortion Hippos2020-hankkeen jatkoneuvotteluihin hankkeen toteuttamiseksi. Hankkeen lopullinen rakentamispäätös on tarkoitus tehdä keväällä 2018, jolloin kaupungin kanssa allekirjoitettavan konsessiosopimuksen lopulliset ehdot sekä hankkeen lopulliset suunnitelmat, kustannusarviot, urakka-, maankäyttö ja muut tekniset sopimukset, rahoitus- ja osakassasopimukset sekä kaupungin käyttövuorojen ostamisen ehdot ovat selvillä.

Hippos2020 -hankkeen tavoitteena on toteuttaa Jyväskylän Hippoksen alueelle Pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskus. Keskus käsittää muun muassa monitoimiareenan, jalkapallohallin, voimistelutalon, liikunnan tietotalon, asuntoja, liikekeskuksen ja hotellin. Uutta tilaa on tarkoitus rakentaa yhteensä yli 100 000 m2 ja lisäksi pysäköinti- ja huoltotiloja. Hankkeen rahoittamisesta yksityisten sijoittajien osuuden arvioidaan olevan noin 90 %. Rakentaminen on suunniteltu ajoittuvan kesän 2018­2023 väliselle ajalle.

Lehto ja Fennia ovat sopineet, että Lehto vastaisi kohteen suunnittelusta ja rakentamisesta kokonaisvastuu-urakkana (KVR) ja Fennia vastaisi hallinnosta sekä rahoituksen järjestämisestä.

”Olemme erittäin innoissamme Hippos2020 -hankkeesta. Nyt alkaa kevääseen 2018 ulottuva lisäsuunnitteluaika, jolloin hankkeelle laaditaan tarkemmat suunnitelmat ja kustannusarviot sekä päätetään urakan toteutuslaajuudesta. Tavoitteenamme on löytää ratkaisu, joka täyttää hankkeelle asetetut arkkitehtoniset, toiminnalliset, laadulliset ja taloudelliset tavoitteet”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

”Valintaan vaikutti Lehto Groupin ja Varainhoito Fennia -konsortion esittämä hankkeen parempi kannattavuus ja toteutuskelpoisuus”, kertoo Hippos2020-hankkeen projektipäällikkö Kari Halinen.

”Jyväskylä kaupunki ja Hippos2020 ovat hakeneet Suomessa 2022 pidettävien jääkiekon MM-kisojen toiseksi kisapaikkakunnaksi Jyväskylää. Hippoksen uudet tilat mahdollistaisivat myös yleisurheilun EM-sisähallikilpailujen hakemisen”, kertoo Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Lisää Hippos2020-hankkeesta:
http://hippos2020.fi/fi/

 

Lisätiedot:

Hannu Lehto
Toimitusjohtaja
Lehto Group Oyj