Takaisin uutisarkistoon

Lehto laajentaa tehdaskapasiteettiaan – ostaa Hartolasta 20.000 m2 tehtaan

 

Lehto Group Oyj:n tytäryhtiö Takuuelementti Oy on tänään ostanut Pyhännän Rakennustuote Oy:n Hartolan tehdastoiminnot.

Kaupassa Lehdolle siirtyy Hartolassa sijaitsevat, noin 20.000 m2 suuruiset Hartolan kunnan omistamat vuokratilat, puuelementtien ja -moduulien valmistamiseen tarkoitettu tuotantolaitteisto sekä 75 työntekijää. Työntekijät siirtyvät Lehdolle vanhoina työntekijöinä.

Lehdon tarkoituksena on valmistaa tehtaassa rakennusmoduuleja ja -elementtejä aluksi ensisijaisesti Asunnot- ja Hyvinvointitilat-palvelualueiden tarpeisiin.

Siirtämistoimenpiteet aloitetaan Hartolassa välittömästi ja Lehdon oma tuotantotoiminta alkaa 16.4.2018 tehtaan siirtyessä Takuuelementti Oy:lle. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

”Voimakkaan kasvun myötä tehdastuotannon kapasiteettimme rajat ovat tulleet vastaan ja tällä hankinnalla haluamme varmistaa moduulien ja elementtien saatavuuden myös tuleviin rakennusprojekteihimme. Olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme valmiin tuotantoympäristön sekä kokeneen ja osaavan henkilöstön, jolla on valmiudet aloittaa Lehdon liiketoimintaa tukeva tuotanto nopeasti. Toivotan henkilöstön lämpimästi tervetulleeksi kasvavaan joukkoomme”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto.

Pyhännän Rakennustuote Oy tarjoaa ammattirakentajille puurakentamisen ratkaisuja julkiseen ja yksityiseen rakentamiseen. Lehdolla on ennestään rakennuselementtejä ja -moduleita valmistavia tehtaita Humppilassa, Oulaisissa, Oulussa, Luohualla ja Iissä.

 

Lisätietoja:

Pekka Korkala
Toimitusjohtaja, Takuuelementti Oy
+358 40 524 2717
pekka.korkala@lehto.fi