Takaisin uutisarkistoon

Lehto lanseeraa kuntasektorille Suomen ensimmäinen liikunta-areenamalliston – mukana suunnittelussa tennistähti Jarkko Nieminen

Lehto Groupin uudella liikunta-areenakonseptilla pyrittiin löytämään kunnille nopea, turvallinen ja kustannustehokas malli, jolla taataan kuntalaisille monipuoliset ja laadukkaat liikuntapalvelut. Uuden malliston tilaratkaisut muuntuvat joustavasti erilaisten käyttötarpeiden mukaan; mitä lajeja, kuinka monta kenttää ja mitä muita käyttötarkoituksia hallille halutaan. Malliston pinta-alat vaihtelevat 1 500 m2 – 3 770 m2 välillä. Lehto hyödyntää mallistossa omaa moduulituotantoansa.

”Haluamme vahvistaa kuntapuolella asemaamme rakentajana ja tämä uusi liikunta-areenamallisto on avain tälle sektorille. Tarjoamme liikunta-areenoja avaimet käteen periaatteella eli Lehdolla on kokonaisvastuu suunnittelusta ja toteutuksesta”, kertoo Lehdon Toimitila-alueen hankekehitysjohtaja Tomi Koivukoski.

Uudessa liikunta-areenakonseptissa on paljon etuja perinteiseen rakennuttamiseen verrattuna. Mallistosta voi valita valmiin areenamallin, josta selviää heti sen lopullinen hinta ja rakennusaika. Samalla rakennushankkeen epävarmuustekijöiden määrä minimoituu ja budjettiylitysriskiä ei synny. Kunnan omien työntekijöiden työpanos voidaan allokoida muihin hankkeisiin ja kunnan omaa kiinteistömassaa ei tarvitse kasvattaa. Näin kunnan kiinteät kulut myös pienenevät.

Areenan voi vuokrata 15 vuodeksi kunnan käyttöön, jolloin kunta tekee pääomavuokrasopimuksen tiloihin. Vaihtoehtoisesti liikunta-areenan voi myös ostaa kiinteään hintaan KVR-urakkasopimuksella.

Areenamallistoon on mahdollisuus liittää myös etäohjaus, jolloin esimerkiksi ovet toimivat sähkölukituksella ja käyttäjät saavat omat käyttäjätunnukset kulkemiseen.

”Nykyaikaiset liikunta-areenat nostavat kunnan imagoa ja ovat hyvä houkutin myös paikkakunnalle muuttaville perheille. Liikuntatiloja voidaan ottaa myös koululaisten ja firmojen hyötykäyttöön päivisin”, kertoo Koivukoski.

Tennistähti mukana edistämässä kuntalaisten liikuntaa

Areenamalliston suunnittelussa on ollut mukana tenniksen tähtipelaaja Jarkko Nieminen. Hän lähti mukaan hankkeeseen, jotta useammalla kuntalaisilla olisi mahdollisuus harrastaa liikuntaa monipuolisesti laadukkaissa olosuhteissa.

”Olin mielelläni mukana Lehdon liikunta-areenamalliston suunnittelussa. Olen itse liikkunut aina paljon ja monipuolisesti. Nyt toivon, että suomalaiset olisivat maailman liikkuvin kansa seuraavan 100 vuoden ajan. Tässä on haastetta, koska varsinkin nuoret harrastavat aktiivista liikkumista entistä vähemmän. Haluan kannustaa kaikkia liikkumaan runsaasti ja kokeilemaan eri lajeja”, kertoo Jarkko Nieminen.

Lehto on rakentanut uudella konseptilla jo Tuusulaan salibandyhallin sekä Jyväskylään jäähallin.

Uuteen liikuntahallimallistoon voi tutustua esimerkiksi Kuntamarkkinoiden messuilla 13-14.9. Lehto Groupin osastolla L8 (K-krs).

Katso Lehdon liikunta-areenamallisto

Lisätietoa:

Tomi Koivukoski
Hankekehitysjohtaja
Lehto Group Oyj – Toimitilat-palvelualue
+ 358 400 666 548
tomi.koivukoski@lehto.fi