Takaisin uutisarkistoon

Lehto on valittu Jyväskylän Hippos2020-hankkeen innovaatiokumppaniksi

Kuva: Alustava luonnos. PES-Arkkitehdit Oy

Jyväskylän kaupunki on valinnut Lehto Group Oyj:n, Varainhoito Fennia Oy:n ja sijoittajien muodostaman konsortion Hippos2020-hankkeen yhdeksi innovaatiokumppaniksi. Kaupunki on valinnut vertailun perusteella jatkokehitysvaiheeseen eli innovaatiokumppanuusvaiheeseen kaksi eniten pisteitä saanutta tarjoajaa, jotka ovat Lehto-Fennia -konsortio ja Keva-OP-YIT-konsortio.

Hippos2020-hankkeen tavoitteena on toteuttaa Jyväskylän Hippoksen alueelle Pohjoismaiden suurin liikunta- ja hyvinvointipalveluiden osaamiskeskus. Keskus käsittää muun muassa monitoimiareenan, liikuntakeskuksen, jalkapallohallin, voimistelutalon, liikunnan tietotalon, asuntoja, liikekeskuksen ja hotellin. Uutta tilaa on tarkoitus rakentaa yhteensä yli 100.000 kerrosneliömetriä ja lisäksi pysäköinti- ja huoltotiloja.

Innovaatiokumppanuusvaiheen tarkoituksena on kehittää tarjouksen pohjalta hankkeen taloudellista, toiminnallista ja rahoituksellista suunnitelmaa sijoittajien ja hankintayksikön kannalta optimaaliseksi.

Lopullisen päätöksen hankeen etenemisestä ja toteuttajan valinnasta tekee Jyväskylän kaupunginvaltuusto innovaationeuvotteluiden päätyttyä vuoden 2017 loppuun mennessä. Valtuusto voi myös päättää, ettei ketään tarjouksen jättänyttä toteuttajaa valita. Rakentaminen on suunniteltu ajoittuvan vuosille 2018-2023.

”Pisteytyksessä painotettiin sekä taloudellisia komponentteja että laadullisia kriteerejä. Uskon, että pärjäsimme vertailussa juuri Lehdon talousohjatun rakentamisen tuomilla eduilla. Olen erittäin tyytyväinen, että konsortiomme menestyi näin hyvin”, kertoo Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto ja jatkaa:

”Tässä hankkeessa yhdistyy Lehdon monipuolinen ja tehokas osaaminen niin asunto, toimitila kuin liikunta-areena tilojen rakentamisesta. Olemme innoissamme Hippos2020-hankkeesta ja työskentelemme sen eteen, että löydämme Jyväskylään uusia, innovatiivisia rakentamisen ratkaisuja.”

Hippos2020-hankkeen rakentajan ja rahoittajien valinta tapahtuu myöhemmin vuoden 2017 aikana. Hankkeen toteutumiseen liittyy tavanomaisia kiinteistökehityshankkeisiin liittyviä epävarmuustekijöitä kuten rahoitus, kohteen lopullinen muoto ja koko sekä vuokralaisten sitoutuminen.

Lisää Hippos2020-hankkeesta:
http://hippos2020.fi/fi/

Lisätiedot:

Hannu Lehto
Toimitusjohtjaja
Lehto Group Oyj