Takaisin uutisarkistoon

Lehto palkkaa jälleen 100 uutta työntekijää

Lehto-konserni rekrytoi kesään mennessä sata uutta työntekijää Suomessa. Työvoimansaatavuus rakennusalan osaajista on selkeästi tiukentunut etenkin suurissa kaupunkikeskuksissa.

”Olemme arvioineet, että liikevaihtomme kasvaa 30 %, mikä tarkoittaa myös voimakasta henkilöstömäärän kasvua. Vauhti on nyt niin kova, että palkkaamme joka viikko viisi uutta osaajaa”, kertoo Lehto Groupin henkilöstöjohtaja Jari Timonen.

Lehdon kasvustrategian yksi tärkeimmistä kivijaloista on tehdastuotannon roolin kasvattaminen. Lehdolla on kolme omaa tehdasta, joissa valmistetaan rakennuselementtejä- ja moduuleja konsernin omaan rakennustuotantoon.

Esimerkiksi Oulaisissa sijaitsevat tehtaat hakevat kevään aikana yhteensä 60:tä uutta henkilöä: muun muassa kalusteiden kokoonpanijoita, rakennuskomponenttien valmistajia, sähköasentajia ja elementtisuunnittelijaa. Muita kevään kysytyimpiä osaajia ovat vastaavat työnjohtajat, rakennus- ja talotekniikka-alan projektipäälliköt sekä hankinta- ja laskentainsinöörit ympäri Suomen.

”Yhtiön strategiaan kuuluu vahva digitalisaation hyödyntäminen. Haemme kevään aikana myös tietomallintamisen asiantuntijoita. Talousohjattuun rakentamisen toimintatapaamme kuuluu projektien suunnittelun johtaminen, joten myös suunnitteluosaajista on kasvava tarve. Valtaosa nyt haettavista henkilöistä palkataan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen”, kertoo Timonen.

Opiskelijoiden kiinnostus noussut merkittävästi

Lehdon suuresta kiinnostavuudesta kertoo myös opiskelijahakemusten kymmenkertaistuminen edellisvuodesta.

”Opiskelijahakijoiden valtava suosio yllätti meidät täysin ja olemme otettuja saamastamme huomiosta. Tarvitsemme opiskelijoita turvaamaan myös tulevaisuuden työvoimaresursseja”, Timonen kertoo ja jatkaa:

”Meillä on erittäin hyviä kokemuksia opiskelijoista osana työyhteisöämme. Parhaiten projektit etenevät silloin, kun meillä on sopiva sekoitus alan nuoria ammattilaisia ja jo kokeneempia osaajia.”

”Etsimme koko ajan uusia rohkeita ratkaisuja taataksemme pätevän työvoiman saannin. Lehdolla on käytössä myös yrityksen sisäinen rekryvinkkipalkkio, josta meillä on erinomaisia kokemuksia.”

Lehto palkkasi viime vuonna 324 uutta henkilöä ja vuoden 2016 lopussa yhtiössä työskenteli yhteensä 750 henkilöä.

Lehdon avoimet työpaikat löydät täältä:

https://lehto.fi/meille-toihin/

 

Lisätietoa:

Henkilöstöjohtaja Jari Timonen
Lehto Group Oyj
jari.timonen@lehto.fi
040 771 9022