Takaisin uutisarkistoon

Lehto rakentaa 12 kerrostaloa ja hoivakodin Espoon Kiloon

Lehto on tehnyt esisopimuksen kahdentoista kerrostalotontin sekä vanhusten hoivakotitontin ostamisesta Espoon Kilosta yksityiseltä maanomistajasuvulta. Alueen kaavat on vahvistettu alkuvuodesta ja alueelle tulee lähes 27 000 kerrosneliötä ja 370 asuntoa yksiöistä kolmioihin. Asuntojen koko vaihtelee 30–75 m2 välillä.

Lehto rakentaa 12 kerrostaloa, joista 5 kerrostaloa omaperusteisena gryndituotantona, 3 kerrostaloa toteutetaan ARA-vuokra-asunto- tai osaomistuskohteiksi sekä 4 kerrostaloa sijoittajille ns. KVR-urakkana (kokonaisvastuullinen rakentaminen), joista Lehto on tehnyt jo sitovat sopimukset merkittävien suomalaisten asuntorahastojen kanssa. Ensimmäisen As Oy Espoon Koivukartano (62 asuntoa) maanrakennustyöt pyritään aloittamaan loppukesästä 2017 ja loppu rakentaminen jaksottuu vuoteen 2020 asti.

Lehto toteuttaa alueelle myös monipuolisen hyvinvointikorttelin, jossa nykyaikaiset tilat, viihtyisä ympäristö ja aktiivinen toiminta mahdollistavat vaivattoman arjen asukkaille ja palveluiden käyttäjille – päiväkoti-ikäisestä senioriin.

Tämä on Lehto Asuntojen toinen erittäin merkittävä asuntorakennuskohde pääkaupunkiseudulla lyhyen ajan sisällä Vantaan Kaivokselan lisäksi. Asuinalue rakennetaan historiallisesti mielenkiintoisen Kilon kartanon läheisyyteen vehmaitten ulkoilualueiden reunamaille. Lähellä on muun muassa ratsastustalli sekä golf-kenttä.

Alueella on valmiina jo kattava palveluverkosto ja esimerkiksi kauppakeskus Selloon on matkaa vajaat kaksi kilometriä.

Hanke on arvioitu valmistuvan kokonaisuudessa keväällä 2020.

Lisätietoja:

Lehto Group Oyj
Eljas Kauppila
Liiketoimintajohtaja | Lehto Asunnot
044 552 1200
eljas.kauppila@lehto.fi