Takaisin uutisarkistoon

Lehto rekrytoi kymmeniä osaajia nyt chattailemalla

Voimakkaassa kasvussa oleva rakennusyhtiö Lehto Group on aloittanut rekrychat-palvelun työnhakijoille. Chat-palvelu toimii Lehdon kotisivuilla ja yhtiö lupaa hakijoille vastauksen jopa kymmenessä sekunnissa. Rekrychatin tavoitteena on toimia uudenlaisena, vaivattomana työnhaun väylänä, jossa voi kysellä avoimista työtehtävistä sekä kertoa omasta osaamisestaan ilman perinteisen työpaikkahakemuksen kirjoittamista.

”Koska haluamme olla dynaaminen työympäristö, pitää meidän rekrytointimmekin olla notkeaa. Työpaikkahakemuksen laatiminen koetaan usein työlääksi ja se jää helposti tekemättä, mikäli työpaikkaa ei ole pakko vaihtaa. Olemme huomanneet tämän erityisesti rakennustyömaiden toimihenkilöiden keskuudessa. He mieluummin soittavat tai chattaavat ”, kertoo Lehdon rekrytoinnista vastaava Tanja Kanerva.

Kanervan arvioiden mukaan pula rakennusalan korkeakoulutetuista osaajista on edelleen kova. Myös rakennusalalla suosittu suorahakumenetelmä ei Kanervan mukaan osaajapulan kasvettua tuota enää odotettua tulosta.

”Keväällä eräälle vastaavalle työnjohtajalle soitti peräkkäin 17 eri headhunteria, mikä tarkoittaa, että meidän täytyy keksiä muita houkuttimia potentiaalisten kandidaattien tavoittamiseksi”, Kanerva kertoo.

”Näinkö helppoa on työnhaku”

Kiinteistönhoitajana työskentelevä espoolainen Ville Pärkkä alkoi rakennusinsinööriksi valmistuttuaan pohtia työpaikan vaihtoa koulutustaan vastaaviin tehtäviin.

”Selailin työpaikkoja heinäkuun lopulla Lehdon sivuilta. Siellä oli chat-palvelu auki ja kirjoitin sinne, millaisia tehtäviä suunnittelin hakevani.”

Jo 53 tuntia chat-keskustelun jälkeen Ville oli allekirjoittanut uuden työsopimuksensa.

”Ihmettelin, että näinkö helppoa on työnhaku. Tavallisesti saatekirjeen ja ansioluettelon kirjoittamiseen kuluu vähintään kolme tuntia kerrallaan”, kertoo pian Lehdolla työnjohtajana aloittava Pärkkä.

Villen rekrytointiprosessi on Kanervan mukaan myös työnantajan näkökulmasta näppärää, koska chatissa vuorovaikutus on heti kaksisuuntaista.

Rekrytoinneissa tilanteet muuttuvat nopeasti uusien rakennushankkeiden käynnistyessä.

”Tämän takia on tärkeää, että meillä on erilaisia osaajia valmiina jo verkostoissa”, muistuttaa Kanerva.

Faktaa:

  • Lehdon rekrychat on avoinna arkisin klo 8- 17 osoitteessa lehto.fi/meille-toihin.
  • Lehto Group palkkaa joka arkipäivä kaksi uutta työntekijää. Tällä hetkellä yhtiö työllistää yli tuhat henkilöä ympäri Suomen. Noin puolet Lehdon henkilöstöstä on työntekijöitä ja puolet toimihenkilöitä. 

Lisätietoja:

Tanja Kanerva
HR-asiantuntija
Lehto Group Oyj
040 770 8710
tanja.kanerva@lehto.fi