Takaisin uutisarkistoon

Lehto solmi sopimuksen Limingan uuden koulun rakentamisesta

Lehto on solminut sopimuksen Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva Limingan kunnan kanssa uuden 450 oppilaan Ojanperänkankaan koulun rakentamisesta. Kouluun tulee myös 40-paikkainen esikoulu ja viereen rakennetaan päiväkoti. Koulu valmistuu elokuussa 2018.

Uusi koulu rakennetaan talousohjatun rakentamisen mallilla, jolloin erityisesti alkuvaiheessa vuoropuhelu loppukäyttäjien ja rakennuttajan välillä on tiivistä. Tämä takaa kustannustehokkaan rakentamisen.

Sopimuksessa on määritelty uudelle koululle myös viiden vuoden takuu rakennusalalla olevan yleisen kahden vuoden käytännön sijasta. Kauppaan kuuluu myös Lehdon huolenpitopalvelu.

”Tämä tarkoittaa, että pystymme esimerkiksi automaation kautta seuraamaan, miten koulussa lämmitys ja ilmastointi toimivat. Pystymme olemaan vuoden jokaisena hetkenä myös valmiustilassa, jos jotain korjattavaa ilmaantuu. Seurannan avulla koulu pysyy heti alusta alkaen paremmassa kunnossa”, kertoo Lehto Groupin Hyvinvointitilarakentamisen palvelualueen johtaja Tuomo Mertaniemi.

”Kerrankin voin sanoa, että meillä on hanke, josta talousjohtajakin voi tykätä”, kertoo Limingan kunnan tekninen johtaja Simo Pöllänen.

Uuden koulun suunnittelussa on otettu huomioon erityisesti uuden opetussuunnitelman mukainen oppiminen. Tilat mahdollistavat koko kouluyhteisön yhdessä tekemisen. Tilojen joustavat ratkaisut mahdollistavat opettajien tiimityön sekä tukevat oppilaiden aktiivista oppimista.

Uudelle koululle ja sen toiminnallisuudelle on asetettu tavoitteeksi turvallisuus, terveellisyys, muunneltavuus, yhteisöllisyys ja innostavuus.

 

Lisätietoja:

Lehto Group Oyj
Tuomo Mertaniemi
Hyvinvointi palvelualueen johtaja
040 7747 661
tuomo.mertaniemi@lehto.fi
 

Limingan kunta
tekninen johtaja
Simo Pöllänen
044 4973 701
simo.pollanen@liminka.fi