Takaisin uutisarkistoon

Lehto starttaa ensimmäiset päiväkotihankkeensa Ruotsissa

Lehto Group aloittaa ensimmäisten päiväkotikohteidensa rakentamisen Ruotsiin, Tukholman lähistölle Botkyrkanin kuntaan keväällä 2018. Sopimus käsittää kolme moduulirakenteista päiväkotia.

”Tämä on hieno pelinavaus Ruotsissa. Nämä päiväkodit poikkeavat ns. perinteisestä suomalaisesta päiväkotirakentamisesta, jossa jokainen päiväkoti on yksilöllinen, erilainen. Ruotsissa ollaan jo pidemmällä konseptoitujen, moduulirakenteisten päiväkotien ajattelutavassa”, kertoo Lehto Sverige AB:n toimitusjohtaja Tapio Kuittinen.

”Tarvitsemme vanhojen päiväkotien tilalle houkuttelevat ja viihtyisät päiväkodit, jossa voidaan kuitenkin tehokkaasti ja toimivasti käyttää yhteisiä resursseja hyödyksi”, kertoo rakentamisen projektipäällikkö Lars Cha Botkyrka kunnasta.

Näiden kolmen päiväkodin perusidea on tilojen joustavuudessa, seinien siirrettävyydessä sekä lasten aktiviteettien huomioimisessa jo suunnitteluvaiheessa. Yläkerran tilat on suunniteltu niin, että isoon tilaan voidaan siirtää kiipeilyseiniä ja häkkimäisiä peliareenoita, joissa voi pelata sisäjalkapalloa tai koripalloa. Päiväkodissa on myös puutyö-, kasvi- ja laboratoriohuoneita käyttötarkoituksen mukaan.

”Nämä aktiviteettitilat ovat kaikille ryhmille yhteisiä ja niissä voidaan sekoittaa ryhmien lapsia sen mukaan, mitä he kulloinkin päivällä haluavat tehdä. Eli aina ei tarvitse olla ns. oman ryhmän kanssa”, kertoo Lehto Groupin Hyvinvointitilat-palvelualueen kehitysjohtaja Juha Paananen.

Muunneltavien tilojen lisäksi jokaisella ryhmällä on oma solunsa, jossa voidaan oleskella ja levätä rauhassa. Solujen välissä on lisäksi yhteistä oleskelutilaa sekä iso ruokailutila, jotka voidaan muuttaa tarvittaessa vaikka teatterinäyttämöksi.

”Toivomme, että saamme näiden päiväkotien myötä myös lisätilauksia. Kiinnostus on ollut erittäin positiivista toimintamalliamme eli talousohjattua rakentamista kohtaan naapurimaassa”, kertoo Tapio Kuittinen.

Lehto rakentaa päiväkotien elementtimoduulit Suomessa ja toimittaa ne Ruotsiin. Suunnitellut päiväkodit ovat kaksi kerroksisia ja ne on suunniteltu 180 lapselle.

Lisätietoja:

Tapio Kuittinen, Lehto Sverige AB
toimitusjohtaja
+358 40 7576009
tapio.kuittinen@lehtogroup.se

www.lehto.fi