Takaisin uutisarkistoon

Lehto Uralupaus -opiskelijaohjelman kautta uutta potkua opiskeluihin

Lehto Group julkaisee rakennusalan opiskelijoille Lehto Uralupaus -opiskelijaohjelman (uralupaus.fi), jonka avulla yritys haluaa auttaa opiskelijoita urapolullaan ja samalla turvata myös tulevien vuosien työvoimatarpeita ja lisätä tunnettavuutta työnantajana.

Mikä on Lehto Uralupaus?

Lehto Uralupaus -ohjelmassa rakennusalan opiskelija voi opintojensa alkuvaiheessa tulla Lehdolle töihin tai harjoitteluun ja edetä haastavampiin tehtäviin taitojen karttuessa. Ensisijaisesti opiskelijalle tarjotaan mahdollisuutta tehdä myös päättötyö sekä jäädä opintojen päätyttyjä vakituiseen työsuhteeseen Lehdolle.

Jokaiselle opiskelijalle nimetään myös oma mentori, joka auttaa opiskelijaa yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttamisessa perehdyttämällä huolellisesti tehtäviin ja antamalla opiskelijalle lisää vastuuta oppimisen myötä.

”Lehdolla on ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota opiskelijoille erilaisia vaihtoehtoja uralle, koska meillä on koko rakentamisen arvoketju omissa käsissä: suunnittelusta tehdastuotantoon ja talotekniikasta talonrakentamiseen. Meillä voi muuttaa mieltään opiskelu- ja työuransa aikana ja suuntautua esimerkiksi työmaalta suunnitteluun tai toisinpäin sekä osallistua erilaisiin kehitysprojekteihin. Myös maantieteellisesti työpaikkaa on helppo vaihtaa monien alueellisten rakennusprojektien takia”, kertoo Lehdon rekrytoinnista vastaava Tanja Kanerva.

Miksi Lehto käynnistää Uralupaus-ohjelman?

Rakennusinsinöörit ja -arkkitehdit ry:n (RIA) vuonna 2017 tekemä opiskelijatutkimus paljasti, että jopa 50% rakennusalan opiskelijoista kaipaisi lisää tietoa rakennusalasta ja alan yrityksistä.

”Tämä on meille strateginen valinta, jolla ei pelkästään turvata tulevaisuuden henkilöstötarpeita. Opiskelijoista huokuu innokkuus oppia uutta ja myös kehittää toimintaamme. Heillä on alan tuoreinta tietoa, ennakkoluulottomuutta ja he ovat tärkeä osa myös innovaatiotoimintaamme. Toimivin tiimi syntyy nuorten osaajien ja rautaisten konkareiden yhdistämisestä”, muistuttaa Kanerva ja jatkaa:

Opiskelijat osaksi Uralupauksen kehittämistä

Tulevan kevään aikana myös opiskelijat pääsevät kehittämään Lehto Uralupausta. He voivat itse vaikuttaa siihen, millaista tukea Lehto tarjoaa jatkossa opintoihin.

Lehto Uralupaukselle on avattu omat sivut www.uralupaus.fi. Ensi viikolla käynnistyy Lehdon Uralupaus -kiertue, joka kattaa yhdeksän oppilaitosta Suomessa.

16.1.2018 Metropolia AMK, Helsinki

17.1.2018 Saimia AMK, Lappeenranta

24.1.2018 SeAMK, Seinäjoki, Raksadagen

25.1.2018 TTY, Tampere, Rakennusalan yritystapahtuma

25.1.2018 Oulun yliopisto, Pesti-messut, Oulu

31.1.2018 TAMK, Tampere

1.2.2018 JAMK, Jyväskylä, Työpäivä Pääkampuksella

6.2.2018 OAMK, Oulu

8.2. 2018 Turku AMK

Lisätietoja,

Tanja Kanerva
HR-asiantuntija
Lehto Group Oyj
040 770 8710
tanja.kanerva@lehto.fi