Paras kumppani korjausrakentamiseen

Peruskorjaus nostaa huoneistojen arvoa

Peruskorjaus on vaativaa korjausrakentamista, jossa kiinteistö korjataan nykypäivän vaatimusten ja määräysten mukaiseksi. Sillä on pitkäaikainen vaikutus rakennuksen kuntoon, arvoon ja asumismukavuuteen. Laajat peruskorjaushankkeet asettavat erityisiä vaatimuksia toteuttajalle niin ammattitaidon kuin ajanhallinnan suhteen. Huolehdimme koko peruskorjausprosessista ja rakennusluvista kokonaisvastuullisesti, turvallisesti ja oikea-aikaisesti!

Arvokohteet

Historiallisten arvokohteiden kunnostus vaatii yksilöllisiä ratkaisuja ja vahvaa ammattitaitoa. Meillä on pitkä kokemus uniikkien arvokohteiden vaativista kunnostustöistä. Ymmärrämme historiallisen arvokkuuden asettamat vaatimukset ja takaamme kiinteistön arvoa ja menneisyyttä kunnioittavan kunnostuksen – parhaita nykyaikaisia menetelmiä hyödyntäen.

Ennakoi ja säästä

Tiesitkö, että jopa 80 % peruskorjauksen kustannuksista määräytyy jo suunnittelupöydällä? Lehdon vahvalla ammattitaidolla suunniteltu ja toteutettu peruskorjaus nostaa kiinteistön arvoa ja asumismukavuutta. Säästä rahaa ja sovi tapaaminen kanssamme jo peruskorjauksen ideointivaiheessa!

Helposti alkuun edullisella hankeselvityksellä

Kiinteistön perusteellinen kuntokartoitus sekä tilaajan toiveisiin perehtyminen ovat tärkeitä vaiheita peruskorjauksen valmistelussa. Niiden perusteella laadimme taloyhtiölle kattavan hankeselvityksen, joka sisältää mm. urakan toimitussisällön, hinnan ja aikataulun. Hankeselvityksen perusteella tilaaja päättää mahdollisesta sopimuksesta. Hankeselvitys (100 €/huoneisto) laskutetaan tilaajalta vain, jos tilaajan ja Lehdon välille ei solmita remonttisopimusta sovitun ajan kuluessa hankeselvityksen valmistumisesta.

 

  1. Ota yhteyttä ja tilaa hankeselvitys
    Tulemme tutustumaan kiinteistöönne ja kuulemaan tarpeenne ja toiveenne.
  2. Tutustu hankeselvitykseen
    Saat kustannustehokkaan remonttiratkaisun ja sen tarkan toimitussisällön, aikataulun ja hinnan!
  3. Allekirjoita remonttisopimus
    Remontti alkaa ja valmistuu sovittuna päivänä ja sovittuun hintaa, 5 vuoden takuulla!

Referenssit

Arvokohde

Lauttasaaren kartano

Kulttuurihistoriallisesti merkittävän kartanon päärakennuksen ja punaisen huvilan täydellinen perusparannus ympäristöineen. Warecon kokemus kulttuurihistoriallisista arvokohteista puolsi Lehto Groupin valintaa kartanon peruskorjauksen toteuttajaksi.
Arvokohde

Merisotakoulu, Suomenlinna

Wareco suoritti kulttuurihistoriallisesti merkittävän kiinteistön perusparannustyöt nykyisen käyttäjän – Merisotakoulun toiminnan vaatimien muutosten mukaisesti. Merisotakoulun toiminta jatkui keskeytyksettä aikaisemmassa vaiheessa peruskorjatuissa osissa rakennusta ja koko urakka toteutettiin museoviraston valvonnassa. Omat erityispiirteensä remonttiin toi historiallisuuuden lisäksi kohteen sijainti Suomenlinnassa niin logistiikan kuin suurien turistivirtojen osalta.
Arvokohde

Töölön kirkko

Kirkko peruskorjattiin täysin. Kirkkosali, ulkokuori ja värit palautettiin alkuperäiseen asuun. Seurakuntasali vaihtui Topeliuksen kadun puoleiseen siipeen, nuorisotyön tilat siirtyivät Töölön torin laidalta kirkolle ja perinteikäs Pärinäpirttikin otettiin uudelleen nuorten ja erityisryhmien käyttöön. Ilmanvaihto uusittiin kokonaan, samoin sähköjärjestelmät ja kaikki kirkon tarvitsema tekniikka. Kirkolle rakennettiin myös ruoanvalmistukseen sopiva laitoskeittiö palvelemaan töölöläisten tarpeita.
Arvokohde

Eduskuntatalo, D-osa

Vuoden 2014 vaihteessa käynnistynyt D-rakennuksen peruskorjaus, johon pääurakoitsijaksi Rakennus Oy Wareco valittiin, käsittilähes koko D-rakennuksen peruskorjauksen kellarista vesikatolle. Alunperin Kaupunkiliiton toimitaloksi vuonna 1952 valmistunut suojeltu arvorakennus otettiin Eduskunnan käyttöön 80-luvulla, jolloin rakennukseen tehtiin korjaustöitä ja talotekniikkaan huomattavia parannuksia. Arvokohteiden kunnostus suojelumääräysten puitteissa asettaa omat haasteensa. Warecon vahva näyttö vastaavanlaisten kohteiden onnistuneesta toteutuksesta oli merkittävä tekijä Warecon valintaan pääurakoitsijaksi. . Päätoteuttaja Warecon lisäksi kohteessa urakoi tilaajan valitsemat sivu-urakoitsijat kuten LVISAJ-, hissi-, ikkuna-, turva- ja AV-urakoitsija.

Norjan suurlähetystö

Maineikkaassa Eirassa sijaitseva norjalaisten arkkitehtien Eyvind Retziuksen ja Svein Bjölandin suunnittelema, vuonna 1965 valmistuneen lähetystörakennuksen esteetöntä kulkua sekä sisätilojen toimivuutta parannettiin ja taloteknikkaa modernisoitiin SR-urakkana. Warecon valintaan kohteen SR-urakotsijaksi vaikuttivat vuosikymmenien kokemus korjausrakentamisesta vastaavanlaisiin kohteisiin. Arvokohteiden kunnostus on haasteellista työtä, jota tehdessä pitää ottaa huomioon kohteen asettamat vaatimukset sekä taata asiakkaalle kiinteistön arvoa ja luonnetta kunnioittava kunnostus kestävillä ja nykyaikaisilla menetelmillä. Lähtökohtana on toteuttaa muutostyöt mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

HEKA-Pihlajisto

Tämä laajamittainen perusparannus sisälsi mm. kiinteistön sisätilojen täydellisen peruskorjauksen sekä ilmanvaihtojärjestelmän uusimisen koneelliseksi tulo-poisto-ilmanvaihdoksi. Samalla rakennuksen vesikatto lisäeristettiin ja kiinteistön pihalla tehtiin laajamittaiset perusparannustyöt.
Arvokohde

As Oy Meritullinkatu 22

Tässä kiinteistön perusparannushankkeessa tehtiin asuntojen putkiremontin yhteydessä kylpyhuoneiden uusiminen sekä rakennettiin uudet porrashuoneet. Samalla rakennettiin myös ullakolle 4 uutta ullakkoasuntoa (gryndi). Wareco oli perusparannushankkeen jo suunnitteluvaiheessa mukana toteuttamassa hankkeen suunnittelunohjausta.
Arvokohde

As Oy Hietaniemenkatu 10

Asuinrakennuksen perusparannus, uudet hissit porrashuoneisiin, porrashuoneiden, julkisivun, parvekkeiden sekä ikkunoiden kunnostus/uusiminen, linjasaneeraus ja kellarin muutostyöt.

Pelastusarmeijan Temppeli

Wareco entisöi ja korjasi vuonna 1892 rakennetun temppelirakennuksen perinteitä kunnioittaen. Korjaustöissä pyrittiin alkuperäiseen ulkoasuun nykyajan vaatimuksia unohtamatta. Tilojen tekniikka uudistettiinkin korkeatasoiseksi ja nykyaikaiseksi. Projekti toteutettiin tavoitehintaisena projektinjohtourakkana ja kesti seitsemän kuukautta. Pelastusarmeijan Temppelin entisöinti ja saneeraus on esimerkki Warecon erikoisosaamisesta, eli kulttuurihistoriallisesti merkittävien arvokohteiden kunnostamisesta.
Arvokohde

Puotilan kartano

Kartanon historia juontaa 1500–luvulta ja nykyinen Warecon peruskorjaama päärakennus on 1700–luvun lopulta. Varsin huonoon kuntoon päässyt kartanon päärakennus on toiminut historiansa aikana moninaisessa käytössä, mm kansakouluna ja häädettyjen asuntolana. Nyt rakennus on kunnostettu ja sisustettu kustavilaistyyliseksi kulttuuriravintolaksi, joka perustaa toimintansa lähiruokaan ja klassiseen, kartanolle sopivaan linjaan. Puotilan Kartanon avajaisissa puhunut ministeri Vapaavuori luonnehti kartanon kunnostusta vuoden kulttuuriteoksi.