Toimitilaratkaisut 5 työpäivässä!

Liikunta-areenat aktiiviseen käyttöön

Lehdon arkkitehtien sekä tennistähti Jarkko Niemisen yhdessä suunnitelmat toimivat ja monipuoliset liikunta-areenat, joiden tilaratkaisuja voidaan helposti muunnella eri tarpeiden mukaan.

Nopea ja turvallinen Avaimet käteen -toimitus sisältää halutessanne myös kalusteet sekä valmiin pihan istutuksineen ja parkkipaikkoineen.

Liikunta-areenamallistostamme löytyy valmiita vaihtoehtoja eri käyttötarkoituksia varten. Pelikentät soveltuvat moneen eri lajiin ja kentän yhteyteen on mahdollista suunnitella monitoimitila, joka käy voimisteluun, crossfittiin, painonnostoon, kamppailulajeihin, boulderointiin, sirkustemppuiluun yms.

Liikunta-areenakonseptilla suoraa säästöä kunnille

Kempeleen kunta ratkaisi kunnan liikuntahallitarpeen perinteisen rakentamisinvestoinnin sijaan poikkeavalla tavalla. Kymmenien selvitysten, kilpailutusten, lautakuntakäsittelyiden sekä hallin rakennuttamisen ja vuosikymmenten ylläpidon sijaan, kunta päätyi hankkimaan yksityisen toimijan rakennuttamaan ja vuokraamaan liikunta-areenan kunnan käyttöön.

Kempeleen kunta haki toteuttajaa uuden liikunta-areenan Zeppelin-liikekeskuksen sekä Kempeleen uimahallin lähelle. Samalla kunta kertoi sitoutuvansa vuokraamaan pitkäaikaisesti liikunta-areenan palloiluhallitilaa lähikoulun päiväkäyttöön. Uuden monitoimiareenan rakentaminen käynnistyi nopeasti. Lehdon ja tennispelaaja Jarkko Niemisen kehittämän liikunta-areenakonseptin ansiosta toteutus oli ripeää ja kustannustehokasta. Keilahallin käyttäjät pääsivät sisään jo vuoden 2016 lopulla ja loput 5 800 m²:n areenasta valmistui 2017 alussa.

Käyttökokemukset liikunta-areenasta ovat olleet positiivisia. Kempeleen kunnan elinkeinojohtaja Miia Marjasen mukaan todellisuus on ollut jopa Lehdon esittämää visiota parempi: ”Kunnan palveluiden määrä on kasvanut merkittävästi, kun palloiluhallin lisäksi paikkakunnalle saatiin kuntosali, keilailuhalli sekä konsertti- ja tapahtumahalli. Myös hotellia oltiin kaavailtu alueelle jo pitkään, joten sen saaminen osaksi kokonaisuutta oli hieno asia.”

Kempeleen kunnan vuokramenot ovat kasvaneet Zemppi Areenan myötä, mutta myös säästöjä on syntynyt. Kunnan ei tarvinnut käyttää omia henkilöresurssejaan hankkeeseen, rakentamisen osalta ei ollut budjetinylitysriskiä, kunnan kiinteistömassaa ei tarvinnut kasvattaa eikä sen vastuulle jäänyt tilojen vuokraus iltatoimijoille. Lähellä toimivan yhtenäiskoulun tuhat oppilasta käyvät nyt Areenalla liikuntatunneillaan sen sijaan, että heitä kuljetettaisiin kauemmas oppituntien tärvääntyessä kulkemisiin. Lisätuloja kunnalle on syntynyt lähes neljänkymmenen uuden työpaikan ja lähes kymmenen uuden yrityksen kautta.

Elinkeinojohtaja Marjanen jatkaa: ”Nykymaailma muuttuu niin nopeasti, että kunnan rakennuttamana tietyn käyttötarkoituksen rakennus saattaa olla täysin turha 20–30 vuoden päästä, vaikka rakennuksen elinkaari on yli 50 vuotta. Jotta pystymme paremmin mukautumaan muutoksiin, on tämä ratkaisu fiksumpi meille.”

Kuntalaiset ovat elinkeinojohtajan mukaan myhäilleet uudesta areenasta. Kävijämäärien perusteella hanke on ollut sekä kuntalaisten että matkailijoiden mieleen. Muun muassa hotellitoimijan käyttöaste on ollut oletettua korkeampi alusta lähtien.

Uusi liikunta-areenakonsepti keventää kuntien kiinteistötaakkaa

Lehdon liikunta-areenakonseptilla pyrittiin löytämään kunnille nopea, turvallinen ja kustannustehokas malli tarjota toimivat ja laadukkaat liikuntapalvelut kuntalaisille. Liikunta-areenakonseptissa on paljon etuja perinteiseen rakennuttamiseen verrattuna – mallistosta voi valita valmiin areenan, josta heti näkee mitä se maksaa ja koska se on valmis. Näin sekä rakennushankkeen aikaisten että pitkänajan epävarmuustekijöiden määrä vähenee merkittävästi ja budjettiylityksen riskiä ei synny. Kunnan omien työntekijöiden työpanos voidaan allokoida muihin hankkeisiin ja kunnan kiinteistömassaa ei tarvitse kasvattaa, kun rakennuksen voi myös vuokrata käyttöön.

Tutustu liikunta-areenamallistoon!

Lue lisää liikunta-areenakonseptilla toteutetusta Zemppi Areenasta!