Search
Close this search box.

Sopisimmeko toisillemme?

Henkilöstötutkimus paljastaa sen, mitä kukaan ei kehtaa kysyä! Työpaikanvaihto on usein suuri henkilökohtainen päätös. Meidän mielestämme sitä ei pitäisikään tehdä heppoisin perustein. Julkaisemme säännöllisesti henkilöstötutkimuksemme, jotta henkilöstömme ääni voi kertoa sinulle, millainen työnantaja olemme. Toivottavasti tämä auttaa sinua tärkeässä päätöksenteossasi. Tutkimusraportti sisältää koko Lehto-konsernin yhteenvedon.

Kenelle Lehto sopii työpaikaksi parhaiten?

Lehto ei ole mikä tahansa rakennusalan työpaikka, ja on suuri merkitys, missä yrityksessä työskentelet. Jotta voimme testata sovimmeko toisillemme, vertaile sytyttävätkö nämä asiat sinut samalla lailla kuin muut työntekijämme?

Vähäinen byrokratia

Tutkimus osoitti, että henkilöstön kokemuksen mukaan Lehdolla byrokratiaa on vain tarkoituksenmukaisesti. Tähän olemme tietoisesti pyrkineet, sillä mahdollisimman vähäinen byrokratia nopeuttaa päätöksentekoa, tehostaa työskentelyä ja auttaa keskittymään tärkeimpiin työtehtäviin.

Esihenkilötyö

Henkilöstö nosti Lehdon keskeiseksi vahvuudeksi hyvän esihenkilötyön. Tutkimuksen mukaan esihenkilö tarttuu havaittuihin ongelmiin, samoin kuin antaa tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Esihenkilöiden kerrottiin luottavan omaan tiimiinsä ja heidän kanssaan voidaan vaihtaa mielipiteitä hyvässä hengessä.

Vain mielekästä työtä jaksaa tehdä pitkään

Tutkimuksen mukaan omat työtehtävät koetaan mielenkiintoisina ja omaa työtä tehdessä on tunne siitä, että saadaan aikaan hyödyllisiä asioita. Oma työpanos koettiin yhtiön kannalta tärkeänä ja henkilöstö kertoi työnantajan tukevan ammatillista kehittymistä.

Pidämme henkilöstömme osaamisen alan kärjessä, sillä esimerkiksi uudet digitaaliset rakennustavat haastavat alaa eikä digiosaamista ole laajalti yrityksen ulkopuolelta saatavilla.

Lehdolla työpaikkaa voi vaihtaa myös talon sisäisesti eri tehtävien, yksiköiden ja maantieteellisten sijaintien välillä. Näin toimivat myös monet rakennusalan opiskelijat Lehdon sisällä saadakseen monipuolisen kokemuksen rakennusalasta.

Työskentelyedellytykset kunnossa

Tutkimuksessa lehtolaiset nostivat vahvuuksien joukkoon työtilat, joiden kerrotiin olevan tehokkaat ja tarkoituksenmukaiset arjen askareissa. Myös työvälineiden kerrotiin olevan asianmukaisia. Esimerkiksi putkiremonteissa käytämme Hiltin ja Makitan ammattilaislaitteita huoltotakuulla.

Soita rekrytiimille

Missä meillä on vielä tekemistä…?

Lisää keinoja toiminnan kehittämiseen

Tutkimuksesta kävi ilmi, että henkilöstö toivoi enemmän vaikutusmahdollisuuksia yhtiön toiminnan kehittämiseen, joten jatkossa osallistamme esimiehet johtamisen ja toimintakulttuurin kehittämiseen entistä vahvemmin.

Tiedonkulku voisi olla tehokkaampaa

Tutkimuksen perusteella tieto ei kulje riittävän tehokkaasti tai se ei aina ole riittävän helposti saatavilla. Lääkkeeksi tähän olemme mm. laajentaneet viestintäsovellusten ja etäneuvotteluvälineiden valikoimaa, jotta tiedon jakaminen useamman toimipisteen välillä olisi tehokkaampaa ja helpompaa.

Tiedonkulun kohentamisessa meillä on vielä tekemistä ja tutkimuksen jälkeen yhtiössä onkin satsattu esim. erilaisten infojen organisointiin. Niiden on todettu parantaneen tilannetta melko nopeassakin aikataulussa.

Yksiköiden välinen yhteistyö

Lehto on aikoinaan muodostunut lukuisista erillisistä tytäryrityksistä, mikä näkyy meillä jonkin verran edelleen – kukin yksikkö toimii melko itsenäisesti, mikä on hyväkin asia. Vaikka työskentelet Lehdolla, on kullakin yksiköllä omia toimintatapoja ja omanlaisensa kulttuuri. Tutkimuksessa kävi kuitenkin ilmi, että yksiköiden välinen yhteistyö voisi kuitenkin tehostaa toimintaa.

Vahvistusta tulevaisuuden näkymiin

Tutkimuksen tulokset kertoivat, että henkilöstö tarvitsee vahvistusta siihen, että Lehdon tulevaisuus nähdään jälleen valoisana. Olemme viime aikoina panostaneet yksiköiden väliseen yhteistyöhön, tiedonvaihtoon ja keskinäiseen vuorovaikutukseen, jotta saavutamme asettamamme tavoitteet ja ohjaamme Lehtoa oikeaan suuntaan.

Sovimmeko toisillemme?

Jos etsit rakennusalalta töitä ja voisimme sopia juuri sinulle, katso avoimet työpaikkamme täältä! Meillä avautuu runsaasti monipuolisia mahdollisuuksia rakennusinsinöörille, rakennusmestarille, talotekniikkainsinöörille, suunnittelijalle ja lukuisille muille eri alojen ammattilaisille.

Rekrytiimimme vastailee työpaikka-aiheisiin tiedusteluihin arkisin klo 9-15 numerossa 09 3154 3100. Kaikki työpaikkoihin liittyvät yhteydenotot käsittelemme ehdottomalla luottamuksella, joten voit huoletta lähestyä meitä ilman että asia leviää nykyiselle pomollesi tai kollegallesi.

Katso kaikki avoimet työpaikat!

Uratarinat

Tutustu
työmahdollisuuksiimme

Työmaatehtävät

Talotekniikka

Suunnittelu

Toimistotehtävät

Tehtaat

Myynti ja hankekehitys

Toimipaikat

Koulutukset

Perehdytysohjelma