Asunnot

As Oy Helsingin Viikinmäen Harjanne

Viikin jylhille kallioille nousi vuonna 2016 Lehdon rakentamana taloyhtiö As Oy Helsingin Viikinmäen Harjanne, jonka ikkunoista avautuu upeat, metsäiset näköalat Helsingin yli. Kalliolta on näkymä myös kauniin vihreänä alhaalla virtaavaan Vantaanjokeen.

Olemme rakentaneet asuntoja Viikinmäen kallioiselle alueelle, yhteensä neljälle tontille. Näihin lukeutuu As Oy Viikinmäen Harjanne. Tontille rakennettiin yksi luhtitalo ja kaksi rivitaloa, joista luhtitaloihin jätettiin yksiöt ja kaksiot, kun puolestaan rivitaloihin sijoitettiin kolmiot. Yhteensä huoneistoja on taloyhtiössä 23. Kohde on rakennettu vuonna 2016.

Taloyhtiön kaikki yksiöt ovat kooltaan 33 m2 ja kaksiot 43,5 m2 – tämän standardoidun koon ansiosta ratkaisujen monistettavuus ja toistettavuus tarjoaa erinomaisen hinta–laatu-suhteen. Asuntojen uudet omistajat saivat valita kohteiden pintamateriaalit.

Rakennuksen suunnittelussa otettiin huomioon sijainti kallioiden päällä.  As Oy Helsingin Viikinmäen Harjanne rakennettiin noin vuoden aikana. Kolmioissakaan kokoerot eivät ole erityisen suuria, sillä huoneistot vaihtelivat välillä 70–73 m2. Kaikissa asunnoissa on parvekkeet, joilta avartuvat upeat näkymät.

Koska As Oy Helsingin Viikinmäen Harjanne on erityisen jyrkän kallion päällä, ei rakentaminenkaan ollut helppoa. Korkeuserot olivat aikamoisia, joten kohde oli haastava. Rakennuksia piti porrastaa, että ne saatiin sijoitettua tasaisesti. Haasteelliset rakennusolosuhteet kuitenkin palkittiin; hulppeat näkymät yhdistettynä rauhalliseen alueeseen, höystettynä Lehdon yksityiskohtaisiin rakennusvalintoihin oli jotain niin uniikkia, että jokainen asunto oli myyty jo asunto-osakeyhtiön rakennusvaiheessa.

 

Luonto lähellä sydäntä ja asukasta

Viikinmäen Harjanteella pääsee luonnon lähelle. Vierestä löytyy Maarianmaanpuisto, joka toimii Viikinmäen asukkaiden yhteisenä virkistysalueena. Lyhyen matkan päästä löytyy Viikki-Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualue, joka on Helsingin tärkein luonnonkohde. Alueella pesii – tai levähtää – vuosittain yli 30 EU:n lintudirektiivin määrittämää erityistä suojelua tarvitsevaa lintulajia.

Alle puolen tunnin kävelymatkan päästä löytyy Viikin arboretum, noin kahdenkymmenen hehtaarin suuruinen puulajipuisto, jossa entistä asukaat pääsevät lähemmäksi luontoa.

Kohteen tiedot

  • Ristiretkeläistenkatu 1, Helsinki
    Osoite
  • 2016
    Rakennusvuosi
  • Lehto Asunnot Oy
    Toteuttaja
Jaa tämä sivu