Putkiremontit

As Oy Tähtirinteet

Olemme toteuttaneet Hyvinkäällä sijaitsevaan, As Oy Tähtirinteeseen linjasaneerauksen, toiselta nimeltään putkiremontin. Suuri taloyhtiö koostuu neljästä 7-kerroksisesta rakennuksesta ja käsittää 126 asuntoa. Putkiremontin lisäksi kohteessa tehtiin useita huoneisto- ja keittiöremontteja. Kohde luovutettiin tyytyväiselle asiakkaalle elokuussa 2018.

Putkiremontin aikana uusitaan tai kunnostetaan kiinteistön viemäri- ja vesiputkistoja. Putkiremontti, toiselta nimeltään linjasaneeraus, onkin usein taloyhtiön suurin korjaushanke.

Olemme toteuttaneet Hyvinkäällä sijaitsevaan As Oy Tähtirinteeseen putkiremontin. Vaikuttavan kokoinen taloyhtiö koostuu neljästä 7-kerroksisesta rakennuksesta, käsittäen 126 asuntoa. Kohteella onkin kolme osoitetta, sillä rakennukset sijoittuvat eri teiden varrelle.

Putkiremontti suureen taloyhtiöön

Kohteessa sukitettiin pohjaviemärit. Myös vesijohdot ja sähköt uusittiin rappukäytävään, josta ne vietiin asuntoihin kylpyhuoneen tai eteisen kautta. Mikäli nousut tehtäisiin suoraan kylpyhuoneisiin, nostaisi se tyypillisesti kustannuksia ja pidentäisi remontin kestoa.

Tähän vuonna 1964 rakennettuun kohteeseen tehtiin noin 20 kappaletta keittiöremontteja. Teimme myös muutaman huoneistoremontin. Kaikkien talojen saunaosastot uusittiin ja niihin lisättiin myös kuivaushuone. Tämän lisäksi yhden talon pesutupa uusittiin, ja päivitimme myös taloyhtiön sähkö- ja vesipiirustukset.

Putkiremontti kesti kokonaisuudessaan 16 kuukautta suuren kokonsa vuoksi. Huoneistoissa tehty remontti kesti yhteensä 11 kuukautta. Kohde oli selkeälinjainen ja helppo toteuttaa, sillä ensimmäisessä talossa tehdyt toimenpiteet oli helppo toistaa seuraavissa rakennuksissa.

Taloyhtiössä oli vain yksi pannuhuone, josta lämmitys ja lämmin vesi vedettiin muihin taloihin. Tämä aiheutti suuret kaivannot piha-alueelle, mutta maanrakennustyöt toteutettiin tyypillisessä kolmen kuukauden ajassa. Valmis kohde luovutettiin tyytyväiselle asiakkaalle elokuussa 2018.

Mikäli suuret kohteet kiinnostavat, kurkkaa täältä, millainen pohjoismaiden suurimman sisäpihan omaavan kohteen putkiremontti oli!

Kohteen tiedot

 • Helenenkatu 22, Salonkatu 10–12, Seittemänmiehenkatu 23, Hyvinkää
  Osoite
 • 2018
  Rakennusvuosi
 • As Oy Tähtirinteet
  Tilaaja
 • Lehto Remontit Oy
  Toteuttaja
Jaa tämä sivu