Toimitilat

HUB logistics, Vantaa

Olemme rakentaneet Vantaan Hakkilaan 19 300 k-m2 kokoisen HUB logistics -logistiikkakeskuksen. Kohteessa on Knapp:n toimittama nykyaikainen varastoautomatiikkajärjestelmä. Hanke toteutettiin KVR-urakkana ja rakennusaika oli noin kymmenen kuukautta. Logistiikkakeskus on jatkoa luottosuhteelle, joka alkoi asiakkaamme kanssa jo vuonna 2013.

Tarjoamme laadukkaita ja edullisia toimitiloja yksityiselle ja julkiselle sektorille. Vastuullisen toimintamallimme ja talousohjatun rakentamistapamme ansiosta asiakas voi olla täysin varma eri kokonaisuuksien onnistumisesta ja projektin hallinnasta.  Olemme rakentaneet satoja erilaisia liikerakennuksia talousohjatulla rakentamistavalla: yksi sopimus, kiinteä hinta ja sovittu muuttopäivä.

Hallitsemme vahvalla rutiinilla koko prosessin suunnittelusta aina loppusiivoukseen saakka. Toimintamallimme edut ovat parhaimmillaan suurissa rakennushankkeissa, joissa aikataulun ja budjetin pitävyys sekä rakentamisen korkea laatu nousevat erityisen tärkeään rooliin.

Olemme rakentaneet Vantaan Hakkilaan laadukkaan HUB logistics -logistiikkakeskuksen. Kohde on 19 300 k-m2 kokoinen korkeavarasto, jossa perinteisten trukkihyllyjen lisäksi on Knapp:n toimittama nykyaikainen varastoautomatiikkajärjestelmä. Rakennuksen vapaakorkeus on 10,5 m. Tilojen käyttäjänä toimii HUB logistics Finland Oy.

Yhteistyömme HUB logisticsin kanssa alkoi vuonna 2013, jolloin Uuteenkaupunkiin rakennettiin HUBin sisälogistiikkakeskus palvelemaan A-Mersun logistiikan tarpeita. Tehokkaasti toteutettu ja nopeasti valmistunut kohde oli alku luottosuhteelle.

Neliön muotoinen logistiikkakeskus

Hanke toteutettiin KVR-urakkana, jossa olemme tehneet suunnittelutyön ja toteuttaneet myös rakentamisen. KVR-urakkasopimus tehtiin Keskinäisen Eläkevakuutusyhtiö Eteran kanssa (nykyisin osa ILMARINEN-eläkevakuutusyhtiötä), joka on HUB logistics Finland Oy:n pienosakas.

Kohteen suunnittelu tehtiin yhteistyössä HUB logisticsin kanssa. Pääsuunnittelijana toimi arkkitehtimme Pekka Pettinen. Logistiikkakeskus rakennettiin 10 kuukauden aikana, ja on ollut siitä asti tyytyväisen operoijan käytössä. Rakennus koostuu toimistotiloista ja tuotekehitystiloista. Tilat on suunniteltu onnistuneesti käyttäjän tarpeisiin sopiviksi.

Rakennuksen suunnittelu mm. muodon ja teknisten ratkaisujen osalta päästiin toteuttamaan Lehdon omalla talousohjatulla rakentamistavalla. Pystyimme hankkeessa hyödyntämään omaa kattoelementtituotantoamme parhaalla mahdollisella tavalla. Rakennuksen runkomitoitus sekä palkkien ja pilareiden koot voitiin optimoida kustannuksia säästäen.

Haastava tontti

Rakennustöitä edelsivät mittavat maansiirto- ja louhintatyöt, jotka johtuivat tontin muodosta ja sijainnista. Kohteen länsipuolella sijaitsee suojeltu kulttuurimaisema, jonka vuoksi mm. rakennuksen korkeusasema ei saanut nousta häiritsevästi. Tontilta louhittiin mittava määrä maa-ainesta, noin 50–70 tuhatta kuutiota.

Koska tontti sijaitsee pohjavesialueella, ei rakennuksen perustuksia ollut lupa louhia viranomaisten määrittelemän tason alapuolelle. Samasta syystä maalämpöä ei voitu hyödyntää, vaan rakennus lämpiää kaukolämmöllä. Rakennuksen eteläpään alla oli vetistä suoaluetta, josta täytyi poistaa pehmeitä maa-aineksia jopa 5 metrin syvyydestä. Poistettu maa-aines korvattiin louheella, jota murskattiin paikan päällä. Hanke oli kaikilta osin onnistunut.

Kohteen tiedot

  • Vanha Porvoontie 256, Vantaa
    Osoite
  • 2017
    Rakennusvuosi
  • Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Etera, nykyisin osa ILMARINEN-eläkevakuutusyhtiötä
    Tilaaja
  • Lehto Tilat Oy
    Toteuttaja
  • 19 300 k-m2
    Pinta-ala
Jaa tämä sivu