Putkiremontit

Vuolukiventie 2–4, Helsinki

Helsingin Pihlajamäessä, vehreiden ulkoilureittien ja Viikin yliopiston läheisyydessä sijaitsevat As Oy Vuolukiventie 2 sekä 4, jotka edustavat hyvinkin perinteistä Lehdon putkiremonttikohdetta. Tilassa remontoitiin kaiken kaikkiaan 11 rapun verran asuntoja, yhteensä 132 huoneistoa.

 

Kun putkiremontin aika koittaa, kannattaa samalla pistää koko rakennus kuntoon, vaikka mukana olisikin useampi taloyhtiö. Näin tehtiin Vuolukiventiellä, jossa sama 132-huoneistoinen talo koostuu kahdesta erillisestä asunto-osakeyhtiöstä, As Oy Vuolukiventie 2:sta ja As Oy Vuolukiventie 4:stä.

Kohteeseen tehtiin tyypillinen putkiremontti, jossa sukitettiin viemärit, uusittiin nousuvesijohdot ja sähkönousut, uusittiin tele- ja antennijärjestelmä ja rakennettiin taloon sisäinen valokuituverkko, joka mahdollistaa jopa yhden gigabitin internet-yhteyden tilaamisen operaattorilta.

Tyypillinen putkiremontti

Projekti saatiin loppuun pienellä vaivalla, eikä vastaan tullut suurempia yllätyksiä. Vuonna 1964 valmistunut, betonielementeistä kasattu rakennus tarjosi samanlaisia haasteita, kuin kaikki ikätoverinsakin; yleensä alkuperäisten suunnitelmien osoittamat putkien tai seinien sijainnit eivät ole kovinkaan täsmällisiä, mutta linjasaneerausprojekteissa tämä on arkipäivää ja pieni heitto lasketaan mukaan alkuperäistä tarjousta tehdessä.

Perinpohjainen suunnittelu ja kohteen toteutuksen huolellinen seuraaminen ovat suurimpia vahvuuksiamme. Kun projektit toteutuvat ajallaan, ei remontista aiheudu asukkaillekaan enempää häiriötä kuin tarve vaatii. Putkiremontin toteutusaika oli noin vuoden verran.

Vuolukiventie 2–4 sijaitsee Pihlajamäessä, joka edustaa yhtenäistä ja korkeatasoista 60-luvun rakentamista. Seutu oli Suomen ensimmäinen teollisesti tuotettu lähiö. Putkiremontin tarve onkin jo monessa rakennuksessa suuri.

Lehto tarjoaa ainutlaatuisia ja pitkälle vietyjä ratkaisuja remontoinnissa ja rakentamisessa. Suunnittelemme projektimme itse ja toteutamme remontit avaimet käteen -periaatteella, jossa projektia ei tarvitse pompotella useammasta osa-alueesta vastaavan urakoitsijan kanssa – me hoidamme kaiken alusta loppuun.

Kohteen tiedot

 • Vuolukiventie 2–4, Helsinki
  Osoite
 • 2017
  Rakennusvuosi
 • As Oy Vuolukiventie 2 & As Oy Vuolukiventie 4
  Tilaaja
 • Lehto Remontit Oy
  Toteuttaja
Jaa tämä sivu