Search
Close this search box.

Suunnittelu

Suunnittelu ja suunnittelun johtaminen ovat Lehdon toimintamallin keskiössä. Tule tekemään tärkeää työtä rakennesuunnittelun tai rakennussuunnittelun parissa!

Rakennesuunnittelu

Lehdon sisällä toimii noin 55:n hengen rakennesuunnittelutoimisto Insinööritoimisto Mäkeläinen Oy, jonne palkkaamme vuosittain 1-3 harjoittelijaa.

Rakennesuunnitteluharjoittelu on tarkoitettu rakennustekniikan 3. tai 4. vuoden korkeakouluopiskelijoille (DI tai AMK), jotta opinnoissa on ehtinyt omaksua riittävät teoriataidot mm. rakenteiden mitoittamisesta ja suunnitteluohjelmista.

Harjoittelujakson aikana osallistut rakennesuunnitteluprojektiin ensin elementtisuunnittelun kautta, tutustut mitoitusohjelmiin ja tietomallintamisen mahdollisuuksiin sekä teet avustavia rakennesuunnittelutehtäviä kokeneemman suunnittelijan ohjauksessa.

Osaamisen kasvaessa etenet astetta haastavampiin tehtäviin eli elementtisuunnittelun lisäksi teet itsenäistä rakennesuunnittelua ja rakenteiden mitoittamista sekä osallistut tiiviimmin yhteistyöhön hankkeen muiden osapuolten kanssa.

Työtehtävät räätälöidään osaamisesi ja kiinnostuksesi sekä kyseessä olevan rakennesuunnitteluprojektin mukaan. Kaikki harjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä on mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisena. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi meille töihin myös opintojesi päätyttyä.

Katso video Anttonin rakennesuunnitteluharjoittelusta. Kolmen harjoittelujakson ja valmistumisen jälkeen hän jäi meille vakituiseksi työntekijäksi.

Rakennussuunnittelu

Oletko arkkitehti- tai rakennusarkkitehtiopiskelija?

Lehdolla voit työskennellä opintojesi aikana suunnitteluharjoittelijana esimerkiksi avustavissa arkkitehti- ja maisemasuunnittelun tehtävissä, joista voit aloittaa jo ensimmäisen vuosikurssin jälkeen. Pääset etenemään haastavampiin tehtäviin oman osaamisesi tahdissa.

Suunnitteluharjoittelijana voit avustavan arkkitehtisuunnittelun lisäksi osallistua esimerkiksi visualisointien ja myyntimateriaalien luomiseen, työpiirustusten laatimiseen ja alustavien luonnosten laatimiseen kokeneemman suunnittelijan ohjauksessa.

Lehdolla suunnittelijamme eivät ole vain irrallisia palikoita vaan merkittävä osa talousohjatun rakentamisen liiketoimintaa.

Käytössämme on sekä ArchiCAD että Revit -ohjelmistot, joiden perushallintaa tarvitset jo ennen harjoittelun aloittamista. Tällä hetkellä tietomallintamisen osaaminen olisi kova sana, mutta kokemuksesi karttuessa myös tietomallintamisen osaamisesi syvenee ja opit esimerkiksi tarkastamaan ja yhdistämään tietomalleja Solibrilla.

Suunnitteluharjoittelusi sisältö ja oppimisen tavoitteet räätälöidään sinulle henkilökohtaisesti ja sinulle nimetään oma ohjaaja.