5.3.2019

Lehto växlar upp i Sverige –Thomas Perslund ny vd med ansvar att leda utvecklingen

Auktor

Lehto Sverige AB

En av Finlands största byggkoncerner, Lehto Group, ger sig nu in på den svenska marknaden på allvar. Huvudfokus är att erbjuda högkvalitativa bostäder och samhällsfastigheter till ett fast pris för hela processen från design, markarbete, genomförande till nyckeln i handen. Målgruppen för satsningen är framför allt områden i kommuner utanför storstadskärnorna där behovet är stort att lösa både bostadsbrist och det ökande behovet av förskolor och äldreboenden i takt med att befolkningen växer.

Ansvarig för att leda satsningen är nyutsedda vd:n Thomas Perslund, med en lång bakgrund inom bygg- och fastighetsbranschen.

– Thomas har både erfarenheten och kontaktnätet som krävs för att bygga upp verksamheten i Sverige, vi är väldigt glada att ha honom ombord, säger Hannu Lehto på Lehto Group. På många områden liknar den finska marknaden den svenska, med stora investeringsbehov i både bostäder och samhällsnyttiga fastigheter.

Lehtos framgångskoncept är kombinationen av fasta priser och korta byggtider, vilket bidrar till väsentligt lägre kostnader. 80 % av byggkostnaderna kan identifieras redan på ritbordet, varför Lehto väljer att ta kontroll över projektet redan i designfasen. Allt möjliggörs sedan genom att erbjuda en palett av standardiserade designlösningar som tillverkas i företagets moderna inomhusanläggningar, där varje detalj från köksluckor och fönster till minsta skruv är omsorgsfullt utvald och anpassad för att fungera tillsammans. För kunderna innebär det ett avtal för hela processen och ett fast pris med överenskommet inflyttningsdatum.

– För mig är detta en möjlighet att bidra med mer innovation till en relativt konservativ bransch och våga tänka annorlunda i alla processer. Lehtos koncept är unikt eftersom man tar det industriella tänkandet, kvaliteten och förutsägbarheten till en helt ny nivå genom hela processen från en bit mark till färdig produkt, säger Thomas Perslund.

Thomas Perslund har över 20 års erfarenhet från bygg- och fastighetsbranschen från både bolag och offentlig sektor i olika ledandebefattningar på Friends Arena, NCC, Oscar Properties och Stockholm Stad.

Företaget har varit verksamt i olika bolagsnamn på den finska marknaden i över 20 år och år 2016 noterades Lehto Group på den finska börsen. Bolaget har haft en genomsnittlig tillväxt på dryga 40 % de senaste tre åren och nettoomsättningen för 2018 var cirka 7,6 miljarder SEK.

För mer information kontakta:
Thomas Perslund, vd, Lehto Sverige, tel. +46 73-508 94 99

Dela på Facebook
Dela på LinkedIn
Dela på Twitter