Hållbarhet

Hållbarhet är en utgångspunkt i allt vi gör och för oss betyder det flera saker, alla med slutresultatet att det är bra för både jordklotet, medarbetarna och människorna som till sist ska bo i våra hus.

Hållbar produktion

Genom att vi i tillverkar husen i fabrik och utgår från standardiserade planlösningar och komponenter, minskas resursåtgången och spillmaterialet som blir över kan återanvändas. Vi använder bara högkvalitativt nordiskt trä som är producerat utifrån hållbara principer och använder bara miljöcertifierade och godkända kemikalier. Alla våra fabriker driftas självklart med grön el.

Hållbara arbetsförhållanden

Alla som jobbar i fabrikerna och på våra arbetsplatser är anställda av oss, och arbetar i en kontrollerad och säker miljö. Vi försöker så långt det är möjligt ha kontroll över hela produktionsprocessen och minimera antalet mellanhänder. Det ökar både kvaliteten för våra kunder och arbetsmiljösäkerheten i produktionen.

Hållbara bostäder och boendemiljöer

Att uppföra ett hus eller kanske ett helt nytt bostadsområde måste göras utifrån ett långsiktigt perspektiv. Bostäder som håller både avseende kvalitet och funktion, men också vad gäller design. Vi förvaltar det nordiska designarvet med hållbara materialval och stilrena miljöer som får människor att trivas under många år framöver. Trähusens charm bidrar dessutom till en harmonisk och trevlig utomhusmiljö.