Om Lehto Group

Lehto Group grundades 2008 av Hannu Lehto genom en konsolidering av olika byggverksamheter i Finland. Ambitionen var då som nu att förenkla process och metodik för fastighetsproduktion där målet var att erbjuda marknaden kortare byggtider, lägre kostnader och avtal med fasta priser. Inom ramen för verksamheten i Finland tillverkas även samhällsfastigheter som skolor och äldreboenden, bostadsrättshus och kommersiella lokaler enligt samma principer.

Idag är Lehto Group en av Finlands ledande byggkoncerner och fastighetstillverkare. Bolaget har fler än 1500 anställda och all tillverkning sker i någon av de sju fabrikerna som alla är belägna i Finland.

År 2016 börsnoterades bolaget på Helsingforsbörsen och år 2018 uppgick omsättningen till 721,5 miljoner EUR. Från och med mars 2019 har Lehto startat i Sverige med inriktning på bostäder. Målgruppen för satsningen är framför allt områden i kommuner utanför storstadskärnorna där behovet är stort att lösa bostadsbristen.

Lehtos framgångskoncept är kombinationen av fasta priser och korta byggtider, vilket bidrar till väsentligt lägre kostnader. 80 % av byggkostnaderna kan identifieras redan på ritbordet, varför Lehto väljer att ta kontroll över projektet redan i designfasen. Allt möjliggörs sedan genom att erbjuda en palett av standardiserade designlösningar som tillverkas i företagets moderna inomhusanläggningar, där varje detalj från köksluckor och fönster till minsta skruv är omsorgsfullt utvald och anpassad för att fungera tillsammans. För kunderna innebär det ett avtal för hela processen och ett fast pris med överenskommet inflyttningsdatum.