Affärslokaler

Prismacenter, Nokia

Nokia stads första och Pirkanmaan Osuuskauppas sjunde Prismacenter byggdes år 2017. Prismacentret, som byggdes enligt vår ekonomistyrda verksamhetsmodell, omfattar 11 350 kvadratmeter. Byggtiden var knappt 11 månader. Den mångsidiga service som det efterlängtade Prismacentret har bidragit med har förbättrat utbudet i Nokia centrum betydligt.

Vi erbjuder högklassiga och förmånliga verksamhetslokaler för företag och den offentliga sektorn.  Tack vare vårt ekonomistyrda sätt att bygga och vår ansvarsfulla verksamhetsmodell kan kunden vara helt trygg med att även stora helheter lyckas och att projektet är under kontroll. En lyckad verksamhetslokal är praktisk och trivsam för såväl de anställda som kunderna.

Vi har under årens lopp byggt hundratals affärsfastigheter enligt vår ekonomistyrda metod: ett avtal, ett fast pris och en avtalad inflyttningsdag. Med vår gedigna rutin har vi koll på hela den ekonomistyrda byggprocessen, från planeringen ända till slutstädningen. Fördelarna med vår verksamhetsmodell är som störst i stora byggprojekt, där det är särskilt viktigt att tidtabellen och budgeten håller samt att kvaliteten är hög.

I Nokia byggde vi år 2017 Nokia stads första och Pirkanmaan Osuuskauppas sjunde Prismacenter. Byggandet skedde enligt Lehtos ekonomistyrda modell. Prismacentret är beläget i Nokia centrum intill Yrittäjänkatu och Nokian valtatie

Ett efterlängtat Prismacenter

Prismacentrets mångsidiga service har förbättrat centrumområdets utbud betydligt. Affärscentret var efterlängtat av områdets invånare. Förutom Prisma och en Osuusravintola Oksa-restaurang erbjuder centret ett mångsidigt urval av andra tjänster: en frisersalong, Alko, GSM-line, Härki Apteekki, Life, LokalTapiola, Posten, S-banken, Musti & Mirri, Nokia stads familjekiosk, Silmäasema och Timanttiset. Prismacentret är lätt att nå både med kollektivtrafik och med bil. Även gång- och cykeltrafikförbindelserna är goda.

Prismacentret är byggt i en våning och dess storlek är 11 350 m2. Byggarbetet tog knappt ett år. Vår erfarna arkitekt Mikko Juntura fungerade som huvudplanerare för projektet.

Prismacentret byggdes på Häpesuos gamla avstjälpningsplats, som togs ur bruk i mitten av 1960-talet.  Staden bytte ut jordmaterialet på tomten ner till 15 meters djup. Efter grävarbetet fylldes tomten med nytt bärande jordmassor, varefter byggarbetet kunde inledas.

Lehtos ekonomistyrda byggmodell möjliggjorde ett effektivt projekt. Vår egen modulproduktion ger säkerhet och snabbhet i byggandet. Byggnadens översta bjälklag består av takelement i trä från vår egen produktion. Byggnadens stomme består av betongpelare och limträbalkar. Ytterväggarna är byggda av sandwichelement.

Objektets uppgifter

  • Nokia
    Adress
  • 2017
    Byggår
  • 11 350 m2
    Våningsyta
Dela