Search
Close this search box.

Tontin myynti

Haluatko myydä tontin rakennusliikkeelle?

Kysy meiltä reilu tarjous! Olemme kiinnostuneita hyvistä kerrostalotonteista kattavasti ympäri Suomea.

  • Toivomme kuitenkin tontiltasi seuraavia kriteerejä:
    Se sijaitsee yliopistokaupungissa tai kasvukeskuksessa
  • Tontille voi rakentaa vähintään noin 3 000m2 (jos et tiedä, ole yhteydessä meihin)

"Teemme tontin myynnistä helppoa ja vaivatonta! Saat tontistasi hyvän hinnan, koska alan ammattilaisina tiedämme markkinoiden hintatason."

Tiedätkö, mitä asioita sinun tulee huomioida, kun tontin myynti rakennusliikkeelle tai muulle taholle tulee ajankohtaiseksi?

Käymme läpi tontin myymiseen liittyviä perusasioita aina käytännön tekemisestä verotukseen asti. Opit myös, minkä takia tontin myynti rakennusliikkeelle on järkevä vaihtoehto ja mitkä asiat vaikuttavat tontin hintaan.

1. Tontin sijainti

Etsimme tontteja kasvukeskuksista ja keskeisellä sijainnilla hyvien kulkuyhteyksien läheisyydestä. Alueen arvostus kasvaa ja palvelut alueella lisääntyvät, kun sinne rakennetaan uutta ja tällöin tontin hinta on luonnollisesti keskiarvoa suurempi.

2. Tontin koko

Tontin koko on hyvin suoraviivainen mittari tontin hinnalle. Koon lisäksi myös tontin muoto vaikuttaa hintaan.Haastavan muotoinen tontti saattaa jättää paljon hukkatilaa, johon ei voida rakentaa. Tällöin pienempi tontti voi olla arvokkaampi, jos se on ”fiksumman” muotoinen.

3. Rakennusoikeus tontille

Vaikka tontin rakennusoikeus olisi tontin kokoon nähden pieni, suosittelemme silti olemaan meihin yhteydessä. Voimme lähteä viemään tontin kaavoitusprosessia yhdessä eteenpäin. Rakennusoikeutta voi hakea mahdollisesti lisää tontin kaavoittamisella uudelleen.

4. Tontin ympäristö sekä maaperä

Tontin sijainnin lisäksi sen konkreettinen ympäristö vaikuttaa paljon tontista maksettavaan hintaan. Myös tontin maaperä vaikuttaa tontille rakennettavuuteen ja tontin hintaan. Jos maaperä soveltuu huonosti rakentamiseen tai jos se vaatii suuria pohjatöitä, niin tontin hinta on matalampi.

5. Kysyntä ja tarjonta

Luonnollisesti tontin hintaan vaikuttaa myös markkinoiden yleinen kysyntä ja tarjonta. Jos kysyntää on vähän ja tarjontaa paljon, niin hinnat laskevat. Vähäisellä tarjonnalla ja suurella kysynnällä ne puolestaan nouseva. Yleisesti tontin myynti rakennusliikkeelle on helppo ja kevyt prosessi verrattuna yksityisten väliseen kauppaan. Rakennusliike ottaa prosessista tyypillisesti vetovastuun, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia paperisodasta. Me hoidamme kauppakirjat, ohjeistamme sinua verotukseen liittyen ja opastamme kaikkien tarvittavien asiakirjojen täyttämisessä. Kerromme sinulle siis kohta kohdalta, miten tontti myydään. 

Ota yhteyttä ja
tarjoa tonttia!

Haluatko myydä tontin rakennusliikkeelle? Kysy meiltä reilu tarjous!

Olemme kiinnostuneita hyvistä kerrostalotonteista kattavasti ympäri Suomea.