Tietopankki

Näin vältät toimitila-rakentamisen turhat kulut

Toimitila on yrittäjän ja omistajan näkökulmasta keskeinen menestymisen kulmakivi myös taloudellisesti. Kustannustehokkaat ja laadukkaat tilat tukevat liiketoiminnan menestymistä, ja toisaalta kalliiksi käyvät tilat voivat rasittaa liiketoimintaa pitkäänkin. Uuden toimitilan rakentamisessa oleellista on pitää kulut kurissa. Tässä muutama vinkki, miten onnistut tässä haasteessa.

Kirittäjä-palvelun avulla saat viidessä päivässä kiinteähintaisen tarjouksen toimitilastasi!

Uuden toimitilan rakentamisessa oleellista on pitää kulut kurissa.

Napakka suunnitteluvaihe pitää kulut kurissa

Keskitä suunnittelu ja toteutus yksiin käsiin

Hyödynnä asiantuntijuus

Valitse kukkaroasi arvostava kumppani

Tutustu referensseihimme

Napakka suunnitteluvaihe pitää kulut kurissa

Rakennusprojektien suunnitteluvaihe viivästyy helposti perinteisin keinoin toteutettuna. Tämän vaiheen venyessä, suunnitteluun kulutettu aika tulee kalliiksi tilaajalle. Niinpä suunnitteluvaihe kannattaa toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti. Lehdon Kirittäjä-palvelussa etsitään asiakkaan toimitila-hankkeelle pääratkaisut viidessä työpäivässä. Työn tuloksena saat kiinteähintaisen tarjouksen tavanomaista selvästi nopeammin. Lue lisää kustannustehokkuutta takaavasta Kirittäjä-palvelusta!

Keskitä suunnittelu ja toteutus yksiin käsiin

Rakennusalan perinteisin malli ei ole kustannustehokkain: suunnittelun ja toteutuksen hajauttaminen eri tahoille on kallis ja aikaa vievä ratkaisu. Lehto pitää suunnittelun ja toteutuksen omissa käsissään. Silloin myös budjettien ja aikataulujen hallinnointi on varmaa. Erityisesti tämä korostuu suunnitteluvaiheessa, jossa haluamme pitää ”kynästä kiinni”. Rakentamisen kustannukset nimittäin määräytyvät 80 prosenttisesti suunnitteluvaiheessa. Pystymme viemään hankkeesi läpi 10 – 30 % pienemmillä rakennuskustannuksilla sekä markkinoiden nopeimmalla läpimenoajalla, kun toteutamme projektisi alusta loppuun saakka.

Hyödynnä asiantuntijuus

Me rakennamme toimitiloja jatkuvasti – osa asiakkaistamme ehkä kerran tai muutamia kertoja työuransa aikana. Me tiedämme, miten toimitilat saadaan tukemaan juuri sinun tai edustamasi yrityksen liiketoimintaa. Tiivistämme suunnitteluvaiheen tehokkaaseen pakettiin, tuomme suunnitteluun parhaat ratkaisumme vuosien varrelta sekä toteutamme rakentamisvaiheen nopeasti ja kustannustehokkaasti.

Kirittäjän avulla varmistat, ettet maksa liiketilastasi liikaa. Kuuntele Kirittäjä-podcast!

Älä anna keksiä pyörää aina uudestaan

Rakentamisen toimialalla lähdetään usein siitä, että uniikki ratkaisu on ikään kuin paras valinta. Lehdolla ajatellaan toisin. Meille toistaminen ja vakiointi tarkoittavat laatua: se toistetaan, mikä on hyväksi havaittu ja toimii. Tällaisten hyvien ratkaisujen toistaminen tuo myös tehokkuutta ja kustannushyötyjä. Pyörää ei kannata aina keksiä uudestaan vaan hyödyntää jo opittuja asioita.

Valitse kukkaroasi arvostava kumppani

Toimitila-hankkeen budjetissa pysyminen on erittäin tärkeää liiketoimintasi menestymisen näkökulmasta. Pidä huolta siitä, että valitset kumppanin, jolle kukkarosi on aidosti tärkeä. Lehto rakentaa kukkarosi mukaan: kerro meille ensin budjetti ja me kerromme, miten se saadaan riittämään uusiin ja toimiviin toimitiloihin.

”Hankkeemme ovat aina kulkeneet sovitussa aikataulussa. Yksikään hanke ei ole viivästynyt. Liiketila ei tuota ennen kuin ovet avautuvat ja on äärimmäisen tärkeää, että avajaiset saadaan pidettyä sovitusti.”

-Juha Saarela, toimitusjohtaja, Puuilo.

Ota yhteyttä Lehdon ammattilaisiin!

Lehdon valtakunnallinen verkosto palvelee sinua, missä ikinä oletkin. Otamme sinuun yhteyttä nopeasti niin pääsemme ripeästi alkuun!