Tietopankki

Näin vältät toimitila-rakentamisen turhat kulut

Lehdolla onnistuu monenlainen toimitilarakentaminen! Rakennamme Toimitilat-palvelualueella myymälätiloja, logistiikka-, varasto- ja tuotantotiloja, vapaa-ajan tiloja, suuria kauppa- ja toimintakeskuksia sekä toimistotiloja. Toimitilat suunnitellaan asiakkaan tarpeisiin ja niiden toteutuksessa hyödynnetään Lehdon kehittämiä tai hyväksi havaitsemia rakenne- ja tilaratkaisuja. Palvelualueen asiakkaina on paikallisia, valtakunnallisia ja kansainvälisiä toimijoita. Koulu- ja päiväkoti -liiketoiminnan asiakkaat ovat pääosin kunnat. Valtaosa Toimitilat-palvelualueen liiketoiminnasta tapahtuu suunnittele ja toteuta -mallilla, jossa Lehto vastaa niin suunnittelusta kuin itse rakentamisestakin. Toimitilarakentamiseen voi tulla yllättäen turhia kuluja, joita ei tule ajatelleeksi ennen investointia. Kiinnittämällä huomioita näihin asioihin, vältät toimitilarakentamisen turhat kulut.

Kumppanuus rakennusliikkeen ja asiakkaan välillä luo menestyneitä tiloja

Toimitilarakentamisessa oleellista on pitää kulut kurissa

Napakka suunnitteluvaihe pitää kulut kurissa

Keskitä suunnittelu ja toteutus yksiin käsiin

Hyödynnä asiantuntijuus

Valitse kukkaroasi arvostava kumppani

Tutustu referensseihimme

Napakka suunnitteluvaihe pitää kulut kurissa

Rakennusprojektien suunnitteluvaihe viivästyy helposti perinteisin keinoin toteutettuna. Lehto pitää hankkeet omissa käsissä aina suunnittelusta toteutukseen saakka ja siksi välillämme on vain yksi, selkeä sopimus. Perinteisesti toimialalla suunnittelun tekee yksi taho ja rakentamisesta vastaa toinen taho. Jos tilaat urakan eri osia esim. maatyöt eri toimittajalta kuin itse rakennuksen, tulee toimitilan kokonaishintaan isommat kulut. Perinteisellä toimintamallilla budjetit ja aikataulut venyvät helposti. Niinpä suunnitteluvaihe kannattaa toteuttaa mahdollisimman tehokkaasti. Kun hanke pidetään yksissä käsissä – rakennusprojektin hallinta on helpompaa ja vastuu selkeä. Samalla hallitaan paremmin kustannuksia. Mitä tarkemmin suunniteltu, sitä paremmin toimitilasi pysyy budjetissa.

Pystymme viemään hankkeesi läpi 10 % – 30 % pienemmillä rakennuskustannuksilla sekä markkinoiden nopeimmalla läpimenoajalla, kun pääsemme toteuttamaan projektin itse alusta loppuun. 

Yksi sopimus, kilpailukykyinen hinta, sovittu muuttopäivä, sovittu sisältö ja laatu

Lehdon kanssa toimiessa sinulla ei ole käsissäsi erillisiä sopimuksia ja kilpailutuksia eri tahojen kanssa. Yhden sopimuksen periaate tekee hankkeestasi selkeän kokonaisuuden. Halutessasi sinun vastuullesi jää vain muutto uusiin tiloihin. Tällä tavalla toimitilarakentaminen on helppoa ja vaivatonta.

Lehto haluaa pitää budjetit kurissa. Useimmiten suunnittelumme lähtökohtana toimiikin asiakkaan kukkaro. Hinnoittelumme on yksinkertaista: hinta on sitova perustuen suunnitteluratkaisuun eikä sinun tarvitse pelätä ylittyviä kuluja ja venyviä budjetteja.

Ymmärrämme, että liiketilan avaaminen on aina kassavirtaan liittyvä kysymys. Aikataulussa pysyminen on meille kunnia-asia ja projektimme valmistuvat aikataulussa. Siksi sovittu muuttopäivä on aina osa meidän kanssamme tehtyä sopimusta.

Urakan laajuus ja toimitussisältö on tarkasti selvillä molemmilla osapuolilla. Kannamme kokonaisvastuun urakasta ja huolehdimme vastuista myös takuuaikana.

Toimitilan koko on sopiva

Jos toimitilasi ovat käyneet pieneksi ja tarvitsette uudet, on tärkeää muistaa, että uusien toimitilojen koko on juuri sopiva omiin tarpeisiin. Jo alun perin liian pieneksi suunnitellut uudet toimitilat vain turhauttavat ja pian koetaan tarvetta uusille tiloille. Liian isot toimitilat saattavat tehdä arkipäiväisestä työskentelystä haastavaa, jos toiminnot ovat kaukana toisistaan. Asiantuntijamme auttavat sinua sopivien kokoisten toimitilojen suunnittelussa.

Me rakennamme toimitiloja jatkuvasti – osa asiakkaistamme ehkä kerran tai muutamia kertoja työuransa aikana. Me tiedämme, miten toimitilat saadaan tukemaan juuri sinun tai edustamasi yrityksen liiketoimintaa. 

Retail Park Bredis toi palvelut ison asuinalueen läheisyyteen!

Vakiointi ja toistaminen nopeuttavat hankkeita

Lehto hyödyntää suunnittelussa ja rakentamisessa vakiointia eli hyvien ratkaisujen ja toimintamallien toistamista. Meille toistaminen ja vakiointi tarkoittavat laatua: se toistetaan, mikä on hyväksi havaittu ja toimii. Tällaisten hyvien ratkaisujen toistaminen tuo myös tehokkuutta ja kustannushyötyjä. Emme keksi aina pyörää uudelleen vaan käytämme vuosikymmenien varrella hyväksi havaitut ratkaisut asiakkaidemme hyödyksi.  Myös yhtiömme kotimainen, teollinen esivalmistus, tuo nopeutta hankkeisiin – laadusta tinkimättä.

Asiantuntijuutta hankkeen kaikkiin vaiheisiin

Lehto voi olla tukenasi useissa hankkeen vaiheissa, myös muualla kuin suunnittelussa tai varsinaisessa rakentamisessa. Olemme asiantuntijoita ja kokeneita kumppaneita kiinteistökehityksessä, kaavoituksessa, sijoittamisessa, vuokralaisneuvotteluissa kuin myös käyttäjän näkökulmissa.

Valitse kukkaroasi arvostava kumppani toimitilarakentamiseen

Lehdon tapa rakentaa tuo asiakkaalle hyötyä niin aikataulujen, kustannusten kuin projektinhallinnankin näkökulmasta. Lehto ottaa nimittäin vastuun kustannuksista, projektista ja aikataulusta. Lehdon rakentamistavan ytimessä ovat suunnittelunjohtaminen, vakiointi ja teollinen esivalmistus Lehdon omilla, kotimaisilla tehtailla.

Ota yhteyttä ja vältä toimitilarakentamisen sudenkuopat! Luodaan yrityksellesi toimiva ratkaisu.

”Hankkeemme ovat aina kulkeneet sovitussa aikataulussa. Yksikään hanke ei ole viivästynyt. Liiketila ei tuota ennen kuin ovet avautuvat ja on äärimmäisen tärkeää, että avajaiset saadaan pidettyä sovitusti.”

-Juha Saarela, toimitusjohtaja, Puuilo.

Ota yhteyttä Lehdon ammattilaisiin!

Lehdon valtakunnallinen verkosto palvelee sinua, missä ikinä oletkin. Otamme sinuun yhteyttä nopeasti niin pääsemme ripeästi alkuun!