Search
Close this search box.

Työmaat

Lehdon työmaita löytyy varsinkin asuntorakentamisen osalta suurimmista yliopistokaupungeista – pääkaupunkiseudulta, Turusta, Tampereelta ja Oulusta. Toimitilojen työmaita löytyy ympäri Suomen. Toimitilat rakentavat mm. liikekeskuksia, tuotantotiloja, kouluja ja liikuntapaikkoja. 

Työmailtamme voit löytää tehtäviä työnjohdosta, haalariharjoittelusta sekä talotekniikan alueilta.

Työnjohto, talonrakennus

Työnjohtoharjoittelijaksi voivat hakeutua esimerkiksi rakennusinsinööri- tai rakennusmestariopiskelijat.

Työnjohtoharjoittelijan tehtäviin voi kuulua mm. eri työvaiheiden johtamista, nimetyn työvaiheen materiaalien laskentaa suunnitelmien perusteella, työmaaperehdytyksen järjestäminen työntekijöille ja vaikkapa työmaan logistiikasta vastaamista.

Tavoitteena työnjohtoharjoittelussa on myös omaksua työturvallisuuden periaatteet ja ymmärtää talousohjatun rakentamisen ideologia, jossa yhdistyvät suunnitelmallinen työvaiheiden aikatauluhallinta, laatu ja kustannustenhallinta.

Kaikki työnjohtotehtävät Lehdolla ovat palkallisia ja työskentelyä voi olla työmaasta riippuen mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisesti. Työnjohtoharjoittelupaikkoja löytyy Lehdolta ympäri Suomen.

Katso video työnjohtoharjoittelijamme Miran kokemuksista Lehdolla.

Haalariharjoittelu, talonrakennus

Haalariharjoittelu Lehdon kielellä tarkoittaa työmaa-arkeen tutustumista.

Työmaakokemusta suosittelemme opiskeluiden alussa erityisesti jokaiselle laskenta- tai hankintainsinööriksi ja työnjohtajaksi tavoittelevalle henkilölle, tuleville suunnittelijoille ja luonnollisesti ammattikoulussa talonrakentajiksi opiskeleville.

Haalariharjoittelussa voidaan tehdä esimerkiksi rakennusapumiehen töitä, rakennussiivousta, maalaustöitä, tavaroiden siirtoa tai vaikkapa avustavia kirvesmiehen töitä kuten tukkolaudoitusten tekemistä, väliseinätöitä tai vaikkapa betoniputsausta.

Harjoittelun sisältö räätälöidään osaamisesi ja opintoihisi liittyvien tavoitteiden mukaan. Huomioithan, että voit edetä Lehdolla suoraan muihin tehtäviin, mikäli sinulla on aiempaa työmaakokemusta.

Kaikki haalariharjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä voi olla työmaasta riippuen mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa osa-aikaisesti. Haalariharjoittelupaikkoja löytyy ympäri Suomen.

Työmaalla työskentely edellyttää rakennusalan opiskelijoilta 16 vuoden ikää.

Talotekniikka

Opiskeletko talotekniikan insinööriksi, LVI-insinööriksi, LVI-mestariksi, LVI- tai sähköasentajaksi tai sähkö- ja automaatiotekniikan insinööriksi? Meillä saattaa olla juuri sopiva harjoittelupaikka sinulle!

Voit toimia Lehdolla joko LVI- tai sähkötyönjohtoharjoittelijana esimerkiksi asuinrakentamisen tai hyvinvointitilarakentamisen parissa, jolloin ydintehtävänäsi on varmistaa työmaiden asennusten laatu.

Vaihtoehtoisesti voit suuntautua kokonaisvaltaisempaan LVI- ja sähköprojektinhoitoon, jossa vastaat taloteknisten työvaiheiden edistämisestä, aikatauluhallinnasta, asennustyön laadun seurannasta ja siitä, että aliurakkasopimuksissa määritellyt työt on tehty.

Työhösi voi kuulua myös erilaisia selvitystöitä esimerkiksi tilaajatahon kanssa tai pienten lisähankintojen tekemistä projektipäälliköiden ohjaamana.

LVI- ja sähköasentajat! Tarjoamme asennustehtäviä kokeneen asentajan ohjauksessa: pääkaupunkiseudulla asuntojen uudisrakentamisessa sekä tehtaillamme.

Talotekniikkapuolelle voit hakeutua jo heti opintojesi alkuvaiheessa. Aikaisempaa työmaakokemusta et välttämättä tarvitse, mikäli sinulla on luja tahto oppia uutta ja pystyt omaksumaan uusia asioita ripeässäkin tahdissa – työmaa kyllä opettaa.

Saat vastuullisempia tehtäviä sen mukaan mitä hartiasi jaksavat kantaa ja tukenasi on oman nimetyn ohjaajasi lisäksi koko talotekniikkatiimi. Jos sinulla on jo aikaisempaa talotekniikan kokemusta, pääset aloittamaan heti haastavammista tehtävistä.

Kaikki harjoittelu- ja kesätyöjaksot ovat meillä palkallisia ja työskentelyä on mahdollista jatkaa opiskeluiden ohessa tuntityönä.

Katso video sähköinsinööriharjoittelijamme Iidan kokemuksista Lehdolla.