Uratarinat | Eero Keski-Petäjä

Työmaainsinööri Eero Keski-Petäjä: ”Vuorokaudessani on noin 37 tuntia”

Eero Keski-Petäjä on työskennellyt Lehdolla joulukuusta 2019 alkaen. Haastattelun aikoihin hän oli viimeistelemässä ART-hotellihankkeen saattamista päätökseen ja siirtymässä pikkuhiljaa Kivistön palvelukeskuksen pariin.  Kiirettä siis pitää, mutta se ei menoa haittaa. Eerolle Lehto on työpaikka, jossa hänen potentiaalinsa todella huomataan.

Työmaainsinöörin rooliin kuuluu paljon erilaisia tehtäviä.

”Työnkuvaani kuuluu esimerkiksi muistioiden tekeminen palavereista, olivatpa ne sitten Lehdon sisäisiä palavereita tai esimerkiksi työn tilaajan kanssa. Seuraan ja päivitän eri vaiheiden aikatauluja, tutkin 3D- ja 4D-malleja, vastaan työmaan talouden ennustamisesta ja viestinnästä tilaajan sekä käyttäjien suuntaan. Myös esimerkiksi työmaan LEED-sertifiointi, kuivaketju10 ja huoltokirja-asiat kuuluvat vastuulleni. Vastuuta saa, kun sille on tilaa ja sen pystyy kantamaan.”

Kun Eero joulukuussa 2019 tuli Lehdolle, hän teki myös työnjohtajan töitä, mutta pian vastuut siirtyivät kokonaan insinööritehtävien puolelle. Nykyiset tehtävät ovat erittäin mieluisia, vaikka toki sopeutumistakin on ollut.

”Ehkä haastavin osuus työmaainsinöörin roolissa on se, että omaa suoriutumista ja onnistumista on vaikea mitata, sillä harvoin työpäivän jälkeen syntyy mitään konkreettista tuotosta.”

Työmaainsinööri Eero Keski-Petäjä on työskennellyt Lehdolla joulukuusta 2019 alkaen.

Opiskelija! Tartu Lehto uralupaukseen

Klassinen laulaja ja talonrakentaja

Koulutukseltaan Eero on ylioppilas, talonrakentaja, klassinen laulaja sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinööri. Into itsensä kehittämiseen ja kouluttamiseen ei ole kuitenkaan vielä päättynyt.

”Parhaillaan opiskelen avoimessa yliopistossa, jotta saisin mahdollisesti opinto-oikeuden tuotantotalouden diplomi-insinöörin koulutukseen. Olen sivutoiminen yrittäjä, joten talous on aina kiinnostanut minua.”

Yläasteella muiden pohtiessa mitä ihmettä tekisi isona, Eeron ongelmana oli valita liian monesta vaihtoehdosta. Sen vuoksi hän onkin halunnut kokeilla kaikenlaista. Rakennusala on kuitenkin aina ollut se kiinnostavin vaihtoehto, kun mietitään päätoimista työtä.

”Nuorempana halusin näytellä, tehdä musiikkia, harrastaa liikuntaa ja olla myös rakennusalalla. En tiedä miksi juuri rakentaminen valikoitui päätyöksi, mutta se vain tuntuu oikealta. Luovat alat sopivat sivutoimeksi ja harrastukseksi. Jos pitäisi joka aamu esimerkiksi herätä ja työkseen säveltää, en nauttisi siitä yhtään.”

Sivutoimenaan Eero sen sijaan päästää luovuutensa valloilleen. Hän on todella loistava beatboxaaja ja esiintyjä, jonka taidoista Lehdon henkilöstökin on päässyt myös nauttimaan. Puuhaa siis hänellä riittää.

Miten tähän kaikkeen yksi mies pystyy? Vastaus tuleekin kuin tykin suusta, vaikkakin vähän naureskellen.

”Noh, vuorokaudessani on noin 37 tuntia.”

Toisinajatteleva Lehto kiinnitti huomion

Kokemusta rakennusalalta on jo kertynyt Eerolle jo hyvin.

”Kaksoistutkinnon aikana työskentelin jo alalla. Silloisten yritysten kanssa rakensin  omakotitaloja ja osallistuin myös remonttipuolen tehtäviin.”

Eeron kaveri vinkkasi hänelle Lehdosta ja kiinnostus heräsi.

”Lehdon toisinajatteleva tapa tehdä teki vaikutuksen. Minulle on erittäin tärkeää, että pystyn omalla tekemiselläni kehittämään yritystä, jossa olen mukana. Lehdolla tämä vaikutti olevan, ja onkin, mahdollista.”

Hän haki mukaan Lehdon muutto-ohjelmaan, jossa Lehto houkutteli pääkaupunkiseudun ulkopuolisia muuttamaan alueelle ja töihin maksamalla ensimmäisen vuoden asumisen kustannukset. Eero pääsi mukaan ja aloitti työt joulukuussa 2019. Samana vuonna aiemmin hän oli valmistunut ammattikorkeakoulusta.

Sen jälkeen hän on ehtinyt tehdä paljon. Työnjohtajan ja insinöörin tehtävien lisäksi hän on ollut mukana kehittämässä Lehdon työmaaperehdytyksen työkaluja kuvaamalla perehdytysvideoita. Lisäksi Eero on tuttu kasvo Lehdon sosiaalisessa mediassa.

”Niihin aikoihin, kun aloitin Lehdolla, olin aloittanut myös määrätietoisemmin itseni brändäämisen LinkedInissa. Sain hyvää palautetta somestani ja pian Lehdon rekrytointiasiantuntija Senni Tossavainen soitti. Hän kertoi, että sosiaalisen median päivitykseni on huomattu Lehdon rekrytoinnissa, markkinoinnissa ja viestinnässä. Hän kysyi kiinnostustani osallistua Lehdon sometiimiin somelähettilääksi. Ja tietysti suostuin!”

Eero nauttii siitä, että Lehdolla työtehtävät todellakin pysyvät monipuolisina ja kehitys on jatkuvaa.

”Lehdolla todella pystyy vaikuttamaan asioihin matalan hierarkian ansiota. Ei tarvitse olla tiettyä titteliä vaan kaikki väylät ovat aina kaikille auki.”

Ota yhteyttä rekrytiimiimme!

Lehdon rekrylinja

Tavoitettavissa varmimmin ma-pe klo 9-15