Uratarinat | Suunnittelupäällikkö Timo Turunen

”Olen unelma-ammatissani”

Timo Turunen on työskennellyt Lehdolla noin viisi vuotta. Hän työskentelee Lehdon putkiremonttien suunnittelupäällikkönä ja on vetovastuussa KVR-urakoiden suunnittelusta, myynnistä ja markkinoinnista kuin putkiremonttien hankesuunnittelustakin. Timo on ollut alalla jo pitkään ja nähnyt miten se muuttuu jatkuvasti.

80-luvulla Timo opiskeli Wärtsilän teknillisessä oppilaitoksessa ja työskenteli opiskelun alkuaikana rakennesuunnittelutoimistossa piirtäjänä. Opiskelun lopulla hän pyöritti omaa yritystä.

”Teimme yläpohjien eristystä asentamalla puhallusvillaa. Tämä tapa oli juuri silloin 80-luvulla tullut markkinoille.”

Yritys toimi Mikkeli-Utsjoen välillä toimittaen tanskalaista kivivillaa.

”Öisin ajeltiin kuorma-autolla ja päivisin opiskeltiin.”

Timo Turunen työskentelee suunnittelupäällikkönä Lehdon putkiremonteissa. 

Opiskelija! Tartu Lehto uralupaukseen

Pohjois-Karjalasta pääkaupunkiseudulle

Pääkaupunkiseudulle Timo tuli Joensuusta yrityksineen kohtalon houkuttelemana vuonna 1997. ”Ensin tuli yksi pientalokeikka ja sen myötä meitä suositeltiin toiseenkin urakkaan.”

Seuraavaksi olikin helpompaa suunnata oman muuttokuorman kanssa töiden perässä, jatkuvan edestakaisin ravaamisen sijaan. ”Aloimme keskittymään pientalojen rakentamiseen. Rakennettiin sillä kulmalla, että tehtiin sitä mitä asiakas haluaa.”

Parhaat urakkasopimukset tehtiin Timon mukaan kättelemällä, joka kuvasti pelkistetysti KVR-henkeä. Todellista kokonaisvastuurakentamista.

Vuonna 2010 Timon porukka suoritti viimeisen oman gryndikohteen. He rakensivat Helsingin Myllypuroon kolmen erillistalon kohteen.

Yrittäjän näkökulmasta gryndimarkkinat alkoivat kuitenkin näyttää epävakaalta ja Timo päätti etsiä muualta töitä. Hän nappasikin pestin Fira Palveluilta vastaavana työnjohtajana putkiremontteihin. ”Olin jo aiemmin työskennellyt myös putkiremonttien parissa vastaavana työnjohtajana, joten ajattelin, että miksipä ei. Firalla alkoi hahmottumaan millainen putkiremonttialan tulevaisuus olisi. Uudet urakkamuodot alkoivat näkymään alalla ja kehitettiin aikatauluhallintaa.”

Timo itse uskoi vahvasti KVR-urakkamuodon kehittymiseen.

 

Lehtolaiset tekivät vaikutuksen

Lehdon riveihin Turunen päätyi lähes sattumalta vuonna 2016. Hän osallistui työpäällikköjen koulutuskurssille, johon osallistui myös lehtolaisia. ”Lehdon porukka vaikutti todella mielenkiintoiselta ja heidän tekemisensä oli suoraviivaista. Juuri sellaista, jota itsekin kaipasin omaan työhöni.”

Kurssilla tuli tehtäväksi tehdä arvio oman yrityksen arvosta ja kun lehtolaiset esittelivät omansa, olivat kaikki muut ihmeessään. ”Siinä ihmeteltiin, että voiko nuo luvut olla todellisia. Mutta kyllä ne vain olivat.”

Lehdon KVR-henkinen työskentelytapa teki Timoon vaikutuksen ja vuonna 2016 hän soitti Lehdolle kyselläkseen töitä. Ja sillä tiellä hän on edelleen.

Hän aloitti ensin rakennuspuolen projektipäällikkönä, joka silloisen esimiehen sanojen mukaan ”joutuisi tekemään kaikkea”. Puolitoista vuotta hän toimi näissä tehtävissä, mutta muutaman mutkan kautta päätyi lopulta nykyiseen tehtäväänsä putkiremonttien suunnittelupäällikkönä.

 

Jokaiselle on oma polkunsa

Tyytyväiset asiakkaat motivoivat Timoa työssä sekä se, että pääsee oikeasti hyödyntämään omaa osaamistaan. ”En lukittaudu vain työmaan kanssa toimimiseen. Vaan teen töitä muun muassa niin asiakkaiden, viranomaisten kuin vaikkapa taloyhtiöiden kanssa.

Hän myös muistuttaa, että pitää osata varautua pettymyksiin työssä. ”Töitä tulisi tehdä jatkuvasti analysoiden, jotta huomaa milloin liikutaan heikoilla jäillä. Varasuunnitelma on aina hyvä olla, jotta hommat eivät pääse kaatumaan ensimmäiseen notkahdukseen. Ennakoiminen on todella tärkeää.”

Alalle pyrkivää Timo neuvoo keskittymään ratkaisukeskeisyyteen. ”Ei keskitytä miettimään ongelmia vaan mietitään ratkaisuja niiden ehkäisemiseen.”

Hän kertoo myös nähneensä uransa aikana useasti, että moni unohtaa tekevänsä töitä itseään varten. On tärkeää tehdä sitä, mikä tuntuu itselleen oikealta. ”Samaa matkaa ei voi käydä kukaan. Kun uskoo itseensä ja unelmiinsa, niin oma polku rakentuu.”

Oman polkunsa hän on löytänyt. ”Lehdolla pääsen näkemään oman arvoni työpanoksessa. Olen unelma-ammatissani tällä hetkellä.”

Ota yhteyttä
rekrytiimiimme

Senni Tossavainen