Vastuullisuus

Tuotantotapamme tukee ekologista rakentamista

Lehto Groupin vastuullisuuden painopistealueita on kolme – vastuullinen rakentaminen, henkilöstön hyvinvointi ja liiketapojen vastuullisuus.

Lehdon vastuullisuusraportti

1

Tavoitteenamme on rakentaa tehokkaasti energiaa säästäen

2

Tavoitteenamme on rakentaa resursseja säästäen

3

Tavoitteenamme on vähentää rakentamisesta syntyvää materiaalihukkaa

4

Tavoitteenamme on olla hyvä ja kaikille reilu työnantaja

Vastuullisuus arjessa

Sen lisäksi, että tuotantotapamme vähentää ylimääräisiä kuljetuksia työmaalle ja painottuu tulevaisuudessa entistä enemmän puurakentamisen puolelle, olemme nostaneet esiin pieniä vastuullisuustarinoitamme arjen keskeltä.

Tampereen Tuohi

Tampereen Härmälään on noussut yksi Lehdon ensimmäisistä puukerrostalokohteista. Tampereen Tuohi on nelikerroksinen puukerrostalo, jossa on 36 asuntoa. Puukerrostalossa on 24 yksiötä ja 12 kaksiota. Tampereen Tuohi valmistui aikataulussa, noin 6 kuukautta tehdastuotannon alkamisesta. Työmaavaiheen kesto oli noin puolet tavanomaisesta kerrostalorakentamisesta, joka selittyy Lehdon tehdasvalmisteisten tilaelementtien käytöllä. 

Lue lisää Tampereen Tuohesta!

Jalopähkinä sai oman tilan kerrostalon tontilta

As. Oy Helsingin Jalopähkinän tontilta löytyy mantšurianjalopähkinä. Pukinmäessä sijaitseva pähkinäpuu on yksi Helsingin 31 suojellusta luonnonmuistomerkistä. Kerrostalon paikka ja muoto suunniteltiin Lehdon puolella niin, että suojellulle puulle jäi tilaa. Puulle varattiin noin neljännes tontin pinta-alasta, ja työmaa sekä kerrostalojen sijoittelu suunniteltiin tarkkaan asiantuntijoiden kanssa.

Tehtaiden kipsilevyt kierrätykseen

Lehto Componentsin tehtaat palauttavat tuotannossa käytettyjen kipsilevyjen hukkapalat takaisin toimittajalle. Kipsilevytoimittaja Knauf, ottaa vastaan myös tuotannossa tulleet hukkapalat. Kipsilevyn palasia tulee tuotannosta noin 1-2 kuutiota/päivä. Kipsilevyjen hukkapaloja kerätään talteen rekkalastillisen verran, jonka jälkeen niille tilataan kuljetus Knaufin tehtaalle Kankaanpäähän. Näin ne voidaan hyödyntää uudelleen.

Ikkunan karmien hukkapalat takaisin toimittajalle

Lehdon Oulaisten tehtaan ikkuna- ja parvekeovilinjalla valmistetaan Lehdon kohteisiin ikkunat valmiiksi muotoillusta materiaalista, joka linjalla leikataan oikeaan mittaan. Tehtaalla tehtävien ikkunoiden ja parvekeovien karmien hukkapalat toimitetaan takaisin toimittajalle Puolaan. Rehaun Puolassa sijaitseva käsittelylaitos sulattaa näistä pellettejä, jotka taas puristetaan myöhemmin uudelleen tuotteiksi.

Jäsenyys Green Building Council:ssa

Haluamme yhdistää fiksun rakentamisen, digitaalisuuden ja kestävän rakentamisen. Tällä hetkellä keskitymme kehittämisessä muun muassa puurakentamisen ratkaisuihin, joissa hyödynnämme perinteistä rakentamista ekologisempaa tehdastuotantoa.

GBC ja sen verkostot toimivat kestävän kehityksen toimintamallien suunnannäyttäjänä ja ovat tärkeässä roolissa alan regulaatioiden ja niiden yhteisen käyttöönoton toimeenpanijana sekä kehittäjänä.