Search
Close this search box.

Uratarinat | Leevi Lanu

”Työnjohtoharjoittelijana saa uutta perspektiiviä rakentamiseen”

Tamperelaissyntyinen rakennustekniikan opiskelija Leevi Lanu sai keväällä 2020 kesätyöpaikan Lehto Asunnoilta. Hän aloitti työnjohtoharjoittelijana As Oy Pirkkalan Loisteen ja As Oy Pirkkalan Säihkeen työmaalla. Leevi ei ollut aikaisemmin ollut Lehdolla töissä, mutta rakennuksilta työkokemusta oli ehtinyt kertyä jo useampana kesänä.

– Siihen asti olin ollut raksa- ja maanrakennushommissa vuokrafirmojen kautta. Oli mukavaa, että pääsin Lehto Asunnoille ja silloinen kesätöiden hakurumba päättyi iloisiin uutisiin”, Leevi kertoo.

Leevi tuurasi kesän aikana työnjohtajaa ja aina tarvittaessa muitakin kesälomiaan viettäviä kollegoita. Työtehtävät vaihtelivat päivittäin, mutta rutiineihin kuului paljon suunnittelua ja aikatauluttamista sekä viikoittaisia TR-mittauksia.

Leevi Lanu työskentelee työnjohtoharjoittelijana Lehto Asunnoilla. 

Opiskelija! Tartu Lehto uralupaukseen

Kiitosta perehdytyksestä

Pirkkalan uudelle Soljan asuinalueelle sijoittuva työmaa tarjosi hyvän näköalan monipuoliseen rakentamiseen, sillä paikalle rakentui niin rivitaloyhtiö kuin kahden kerrostalon kokonaisuus. Leevi työskenteli työmaalla toukokuusta elokuuhun täysipäiväisesti ja jatkoi sen jälkeen töiden tekoa osa-aikaisena marraskuun loppuun asti, jolloin kohde luovutettiin.

– Työmaan hommat olivat tietenkin sinänsä tuttuja, mutta sitten kun niitä katseli valkoisen kypärän alta, tuli omaankin tekemiseen paljon uutta perspektiiviä. Yllättävää oli, kuinka paljon työmaan ihan perushommien taustalla oli eri asioiden yhteensovittamista, Leevi sanoo.

Leevi antaa kiitosta samalleen perehdytykselle.

– Perehdytyshän itse asiassa jatkui koko Pirkkalassa tehdyn työrupeaman ajan, sillä Lehdon perehdytysohjelma kestää kuusi kuukautta. Aiemmissa työpaikoissani on käytännössä annettu työkalut käteen ja käsketty tehdä perässä – ero oli siis melkoinen. Työmaalla kollegat auttoivat tarvittaessa ja aina oli sellainen olo, että voi kysyä neuvoa.

Vastuun ottaminen palkitsee

Harjoittelu työnjohtajan tehtävässä tuntui Leevistä sopivalla tavalla vastuulliselta.

– Kun olin ensimmäistä kertaa työnjohtajan roolissa työmaalla, olihan se vähän kuin kylmään veteen olisi hypännyt – kuitenkin positiivisella tavalla. Arvostan sitä, että minun annettiin itse tehdä ja oppia sekä ottaa vastuuta. Välillä tuntui hieman painetta, mutta se oli opettavaista ja sen kesti, kun tiesi, että aina voi kysyä kokeneemmilta neuvoa. Tällainen tilanne tuli lattiavaluja suunnitellessa, mutta selviydyin aikataulutuksesta ihan hyvin.

Leevillä on positiivista sanottavaa myös siitä, miten hänet nuorena kaverina otettiin vastaan.

– Työporukka täällä on tosi mukava, ja mielestäni pääsin hyvin mukaan tiimiin. Omaa väkeähän meillä ei Pirkkalan työmaalla ollut kuin ihan muutama henkilö, mutta myös urakoitsijoiden suhtautuminen minuun oli hyvää, Leevi sanoo.

Työnjohtajan työ on Leevin mukaan palkitsevaa, koska se tarjoaa onnistumisen kokemuksia ja mahdollisuuksia uuden oppimiseen.

– Siitä tulee hyvä fiilis, kun on suunnitellut jotain, joka sitten toteutuu suunnitelmien mukaisesti ja menee hyvin. Välillä on hieman pää pyörällä, mutta ehdottomasti työn plussiin lukeutuu myös uuden oppiminen. Sanoisin, että jotain uutta tarttuu haaviin päivittäin, Leevi pohtii.

Nyt Leevi viimeistelee opintojaan ja on juuri aloittamassa viimeisiä kursseja sekä päättötyönsä tekoa Lehdolle. Aihetta on alustavasti mietitty ja todennäköisesti se tulee liittymään työmaalogistiikkaan.

Ota yhteyttä rekrytiimiimme!

Lehdon rekrylinja

Tavoitettavissa varmimmin ma-pe klo 9-15