Search
Close this search box.

Uratarinat | Työsuojeluvaltuutettu Sanna Kytöaho

”Minulla on aina ollut kiinnostusta tarttua haasteisiin ja mahdollisuuksiin”

Sanna Kytöaho nauttii uuden kokeilemisesta, tarttuu mieluusti haasteisiin ja kokee työturvallisuuden jatkuvan kehittämisen tärkeänä. Juuri siksi hän kokeekin Lehdon itselleen sopivaksi työpaikaksi. Työpaikaksi, jossa saa kehittää ja kehittyä.

Sannan toimipiste on Luohuan tehtaalla elementtien tuotantolinjalla. Hän on koulutukseltaan maaseutuyrittäjä, mutta päätynyt kiinnostuksen vuoksi rakennusalalle.

”Monipuolinen ja fyysinen työ on itselleni se oma juttu.”

Hän työskenteli kesällä 2017 Raahessa terästehtaalla, kun Lehdolta soiteltiin ja kerrottiin avoimena olevasta työpaikasta.

”Jouduin silloin kieltäytymään. Syksyllä kun kesätyöt olivat ohi, niin päätin kuitenkin kokeilla onneani ja soittaa Lehdolle, että olisiko kyseinen paikka vielä auki. Pääsin haastatteluun ja aloitin nopeasti työt. Nyt olen ollut Lehdolla jo 4 vuotta. Ensin Oulaisten tehtaalla ja nyt Luohualla.”

Lehdolla olo on tuntunut hyvältä. ”Sanoisin, että Lehto on työpaikkana varma.”

Erityisesti joustavuuden Sanna nostaa mielellään esille ja toki tietysti arkityön tuomat mahdollisuudet levätä ja palautua viikonloppuisin. ”Ja se tapahtuu urheilemalla.”

Sanna Kytöaho työskentelee työsuojeluvaltuutettuna Lehdon tehtaalla.

Opiskelija! Tartu Lehto uralupaukseen

Työsuojeluvaltuutetun rooli

Muutaman tunnin kuukaudessa Sanna tekee myös töitä tehtaansa työsuojeluvaltuutettuna. ”Nyt alkuvuonna 2021 lähdin ehdolle tehtaamme työsuojeluvaltuutetuksi ja sain paikan.”

Hän näkee työturvallisuuden kehittämisen todella tärkeänä, mutta oli myös toinen syy asettua ehdolle. ”Minulla on aina ollut kiinnostusta tarttua haasteisiin ja mahdollisuuksiin edetä työtehtävissä. Tässä aukesi niihin hyvä rako.”

Työsuojeluvaltuutetun tehtäviin kuuluu esimerkiksi riskiarviointien tekeminen niin koko tehdasta ajatellen kuin työpistekohtaisestikin, raportoiminen ja riskien ennaltaehkäisyn suunnittelua. ”Tällä hetkellä meillä kehityksessä on valjaiden käyttö.”

Elementtejä saatetaan pakata hyvinkin korkealla työskennellen, joten sen tekemisen turvallisuutta onkin tärkeä kehittää. ”Sen lisäksi, että työsuojeluvaltuutetut tekevät riskiarviointeja, niin tehtailla rohkaistaan kaikkia työntekijöitä pysymään valppaina ja havainnoimaan mahdollisia riskejä.” Työntekijöiden havainnot kerätään yhteen ja laitetaan eteenpäin. Kerran kuussa johtajat kokoontuvat tarkastelemaan työntekijöiltä tulleita havaintoja ja paras palkitaan esimerkiksi lahjakortilla.

 

Edellärakentaja 2021

 ”Aloitteellisuudellaan saanut paljon aikaan. Tartuttanut positiivista asennetta ja ahkeruutta myös muihin.”

Muun muassa näin Sannan työkaverit kuvailivat häntä, kun he äänestivät hänet yhdeksi vuoden 2021 Lehdon Edellärakentaja-tunnustuksen saajaksi.

”Se tuli todella puskista. Olin toki kuullut joidenkin äänestäneen minua, mutta en silti osannut odottaa voittoa. Edellisinä vuosina voittajat ovat olleet mielestäni näkyvämmässä roolissa Lehdolla ja koen itse olevani vähän täällä piilossa tuotantolinjalla.” Se onkin aihe, jota hän mielellään kehittäisi Lehdolla. ”Toivoisin työyhteisöömme enemmän kiertoa ja läpinäkyvyyttä työtehtävien suhteen.”

Tarkoituksena ei siis olisi, että tehtäviä vaihdeltaisiin keskenään, vaan että lisättäisiin ymmärrystä toistemme rooleista ja töistä. ”Minusta olisi kiva tutustua esimerkiksi suunnittelupuoleen paremmin.”

Sanna kertoo, että hän on vähän takaraivossaan kypsytellyt ajatusta lisäkouluttautumisesta esimerkiksi juuri suunnitteluopintojen merkeissä. Hän myöntää kyllästyvänsä helposti ja siksi uudet haasteet kiehtovat.

”Onneksi Lehdolla sitä enemmän saa tehdä, mitä enemmän osoittaa kiinnostusta. Mahdollisuuksia riittää, kunhan niihin uskaltaa tarttua!”

Ja Sanna onneksi uskaltaa.

Ota yhteyttä rekrytiimiimme!

Lehdon rekrylinja

Tavoitettavissa varmimmin ma-pe klo 9-15