Search
Close this search box.

20.5.2021

Suomen suurin putkiremonttiurakka etenee, uudet kylpyhuoneet valmistuvat aikataulussa

Kirjoittaja

Lehto Group Oyj

Suomen suurimpiin lukeutuva putkiremonttiurakka Helsingin Siltamäessä on viiden eri taloyhtiön ryhmäkorjaushanke. Samankaltaiset taloyhtiöt päättivät liittoutua yhteiseksi hankkeeksi ja saavat ratkaisullaan putkiremonttiin merkittäviä säästöjä. Putkiremontti yhteensä 36 kerrostaloon, jopa 726 asuntoon on edennyt suunnitellusti ja valmistuu vuoteen 2022 mennessä.

”Remontin kestoaika on tosi lyhyt – meidänkin koko rapussa vajaa kaksi kuukautta. Se on lyhyt aika tämän päivän putkiremontille”, toteaa Reijo Sauru, As. Oy Siltapajun hallituksen puheenjohtaja. Siltamäen putkiremontti edistyy ripeästi, koska putkiremonttia on toteuttamassa lähes 80 työntekijää eri taloyhtiöissä. Lehdon putkiremonttitiimillä on kokemusta jo yli sadan putkiremontin toteutuksessa ja se näkyy – työnjohtajat ja asentajat tietävät mitä tekevät.

”Teemme putkiremontteja samalla porukalla ja on helpottavaa, kun ei tarvitse uusia tekijöitä etsiä vaan kaikille on suunnitelmat selvät.” kertoo Tero Kolsi, RAK-projektipäällikkö Lehdolta. Putkiremonttitiimi pitää myös taloyhtiöiden asukkaat jatkuvasti tietoisena mitä eri putkiremontin vaiheissa tapahtuu. ”Remontin aikana tulee kerran viikossa asukkaille viikkoviesti. Siitä näkee missä mennään ja ensimmäisenä on tärkein tieto, että työt ovat aikataulussa,” selvittää Tero.

Osa Siltamäen ryhmäkorjaushankkeen taloyhtiöiden asukkaista on päässyt jo nauttimaan uudesta ja nykyaikaisesta kylpyhuoneesta, kun oman rapun putkiremontti on valmistunut. ”Asukkaat ja osakkaat ovat olleet tyytyväisiä työn jälkeen ja ovat yllättyneet kuinka kivan näköistä, kun on kivat kylpyhuoneet”, sanoo Jarno Tuokko, isännöitsijä Siltamäen Huolto Oy:stä ja jatkaa: ”Vaikka tässä on monta taloyhtiötä yhdessä tekemässä tätä hanketta, niin se työ on ihan sama – on se pieni taloyhtiö tai iso taloyhtiö. Säästöt ovat huomattavia”.

Entä millaisten taloyhtiöiden kannattaa liittoutua ryhmähankkeiksi ja toteuttaa putkiremontti yhdessä?

Alla on lueteltu muutamia yhteisiä nimittäjiä taloyhtiöille, joiden kannattaa selvittää yhteisen ryhmähankkeen mahdollisuus ja siten saada esimerkiksi putkiremonttiin merkittäviä säästöjä:

  1. Kiinteistöt ovat rakennettu samalla vuosikymmenennellä
  2. Kiinteistöt ovat rakenteiltaan samankaltaisia
  3. Kiinteistöjen remontin tarve on samanlainen
  4. Kiinteistöt sijaitsevat samalla alueella
  5. Taloyhtiöillä on tarve säästää kustannuksissa
  6. Taloyhtiöiden hallitukset ovat yhteistyökykyisiä

Kysy lisätietoja Lehdon putkiremonteista ja erilaisille taloyhtiöille sopivista ratkaisuista myyntipäällikkö Jaakko Hartikaiselta, puhelin 050 518 9888 tai sähköposti jaakko.hartikainen@lehto.fi

Lue lisää Lehdon putkiremontista

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä