Search
Close this search box.

Tehdastuotanto

Tulevaisuuden rakentaminen – Lehto kulkee edellä

Lehdon tehdastuotanto on Lehdon toiminnan ytimessä. Työvaiheiden siirtäminen työmaalta tehtaisiin vähentää aika- ja materiaalihukkaa merkittävästi.

Lehdon tehdastuotanto vastaa vahvasti rakentamisen megatrendeihin: siirrämme muun muassa työvaiheita työmailta tehtaisiin.

Teollinen rakentaminen

Lehto muuttaa rakentamista ja sen tuottavuutta teollisen esivalmistuksensa voimalla. Rakentamisen haastavat työvaiheet siirretään työmailta tehtaisiin ja samalla sään armoilta sisätiloihin. Tehtailla rakennustyö on tehokasta ja tuotannossa pysyy kuivaketju. Sarjatuotannon etu on laadun jatkuva paraneminen.

Teollisen esivalmistuksen avulla saavutamme aika- ja kustannushyötyjä sekä varmistamme laadun alusta loppuun asti kestävän kuivaketjun avulla. Rakentaminen on laadukasta, kohtuuhintaista, nopeaa ja ekologista. Ekologisuutta lisää perinteiseen rakennustapaan verrattuna mm. tehtaiden tehokas materiaalien hyödyntäminen sekä hukan ja logistiikan tarpeen väheneminen.

Erilaisten tehdastuotteiden lisäksi valmistamme kokonaisia huoneistoelementtejä eli valmiita koteja asennettavaksi työmaille. Puukerrostalon konseptimme on pisimmälle tuotteistettu teollisen rakentamisen lopputuote. Lisäksi valmistamme mm. keittiö- ja pesuhuonemoduuleita, suurkattoelementtejä, talotekniikkakeskuksia, nousuelementtejä sekä kalusteita.

Lue lisää tulevaisuuden rakentamisesta

Tehtaaltamme valmistuvat tuotteet

Keittiö- ja pesuhuonemoduulit

Keittiö- ja pesuhuonemoduuleja käytetään pääosin kerrostalo- ja hoivarakentamisessa. Moduulit valmistetaan tarkassa laaduntarkkailussa, joka takaa paitsi tasaisen laadun myös ns. perinteistä rakentamista huomattavasti paremman kosteudenhallinnan. Moduulien avulla myös työmaavaihe on selkeämpi aikatauluttaa, mikä nopeuttaa rakennuskohteiden valmistumista ja mahdollistaa merkittäviä kustannussäästöjä.

Huoneistoelementit

Lehdon huoneistoelementit ovat tehdaslinjastolla valmistettuja, täysin valmiita huoneistoja. Nämä valmiit huoneistot asennetaan työmaalla valmiiksi tehtyjen perustusten päälle. Tämä parantaa rakentamisen laatua, takaa kuivaketjun toteutumisen ja lyhentää työmaavaiheen rakennusajan lähes puoleen perinteiseen rakentamiseen verrattuna. Huoneistoelementeistä voidaan rakentaa 2–4 kerroksisia pienkerrostaloja.

Suurkattoelementit

Lehdon suurkattoelementit valmistetaan vuoden vaihteen jälkeen Hartolan tehtaallamme. Valmiiden elementtien avulla pystymme asentamaan jopa 1 500 m² valmista kattoa päivässä. Lehdon suurkattoelementeissä on valmiina muun muassa sprinklerijärjestelmän linjat, sähköjohdotuksia ja asennuskiskoja asiakkaan toiveiden mukaan.

Talotekniikkakeskukset

Lehdon talotekniikkakeskukset sisältävät valmiit IV-konehuoneet, joissa on valmiina esimerkiksi ilmanvaihtolaitteet, kaukolämmön jakokeskus ja rakennuksen jäähdytyslaitteet, sähkökeskus sekä rakennusautomatiikan pääkeskus. Talotekniikkakeskus voidaan liittää sellaisenaan rakennukseen ja moduulin järjestelmät kytketään työmaalla valmiina oleviin putkistoihin. Kytkentöjen ja teknisten säätöjen jälkeen talotekniikka on käyttövalmiina.

Nousuelementit

Lehdon kehittämät nousuelementit nopeuttavat putkiremontin läpimenoa merkittävästi ja tuovat säästöä taloyhtiön kokonaiskustannuksiin. Tyylikkäät nousuelementit valmistetaan tehtaillamme tarkasti valvotuissa olosuhteissa. Nousuelementin ansiosta uusien putkistojen tilan tarve pienenee, laatu on tasaista, vuototurvallisuus on huippuluokkaa ja remontin logistiset haasteet pienenevät. Nousuelementit sisältävät laajasti tehdasvalmistettua tekniikkaa, kuten uudet lämpö-, käyttövesi-, viemäri-, ja sähkönousut. Elementtiin kuuluu lisäksi moderni ja siivousta helpottava seinä-wc. Nousuelementtien räätälöinti on mahdollista isoissa putkiremonttikohteissa.

Kalusteet

Lehto on yksi Suomen suurimmista kalustevalmistajista. Tuotamme muun muassa keittiöitä, makuuhuoneiden ja eteisten kaapistoja, saarekkeita ja wc-kalusteita.

Lue tarkemmin Lehdon tehdastuotteista!

Lehdon tehtaiden toimipaikat

Hartolan tehtaallamme valmistamme:
 • Moduulikerrostalojen tilaelementit
 • Päiväkotien ja koulujen tilaelementit

Hartolan tehtaan varmennustodistus

Oulaisissa sijaitsevalla kolmella eri tehtaallamme valmistamme:
 • Moduulikerrostalojen tilaelementit
 • Kiintokalusteet: keittiöt, makuuhuoneiden kaapistot, eteisen kaapistot, saarekkeet, wc-kalusteet (peilikaapit yms.)
 • Ikkunat ja parvekeovet
 • Tekniikkastudiot kerrostaloihin, hoivakotien keittiö-pesuhuone -moduulit
 • Betonilaatat tekniikkastudioihin
 • Betoniset käytäväelementit
 • Talotekniikkakeskukset
 • Nousuelementit

Oulaisten tehtaan tilaelementtien varmennustodistus

Luohuan tehtaalla valmistuvat:
 • Puiset seinäelementit
 • Huoneistoväliseinät
 • Puiset irtoelementit

Luohuan tehtaan varmennustodistus

Iin tehtaalla valmistamme:
 • Puiset seinäelementit
 • Huoneistoväliseinät
 • Puiset irtoelementit

Iin tehtaan varmennustodistus

Tulevaisuus rakentuu puusta – tutustu tehtaalla valmistuviin Lehdon puukerrostaloihin

Ota yhteyttä, jos kiinnostuit tehdastuotteistamme

Kari Tiirola

Myyntipäällikkö, tehdastuotteet

kari.tiirola@lehto.fi

050 355 0230