Search
Close this search box.

25.11.2020

Millaisten taloyhtiöiden kannattaa liittoutua ryhmähankkeiksi ja saada taloyhtiöille merkittäviä säästöjä?

Jaakko Hartikainen - Lehto Group

Kirjoittaja

Jaakko Hartikainen

Suomen suurimpiin lukeutuva putkiremonttiurakka Helsingin Siltamäessä on hyvä esimerkki samassa tilanteessa olevien taloyhtiöiden toimivasta yhteistyöstä löytää remontille kohtuuhintainen ratkaisu. Siltamäessä viisi samankaltaista taloyhtiötä päätti liittoutua yhteiseksi hankkeeksi ja tilata putkiremontin yhteensä 36 kerrostaloon. Tämä käsittää jopa 726 asuntoa, joissa Lehto toteuttaa putkiremontin vuoteen 2022 mennessä!

Millaisten taloyhtiöiden kannattaa liittoutua ryhmähankkeiksi?

Alla on lueteltu muutamia yhteisiä nimittäjiä taloyhtiöille, joiden kannattaa selvittää yhteisen ryhmähankkeen mahdollisuus ja siten saada esimerkiksi putkiremonttiin merkittäviä säästöjä:

  1. Kiinteistöt ovat rakennettu samalla vuosikymmenennellä
  2. Kiinteistöt ovat rakenteiltaan samankaltaisia
  3. Kiinteistöjen remontin tarve on samanlainen
  4. Kiinteistöt sijaitsevat samalla alueella
  5. Taloyhtiöillä on tarve säästää kustannuksissa
  6. Taloyhtiöiden hallitukset ovat yhteistyökykyisiä

 

Edullinen hinta ja osaava projektinjohtaminen suuressa roolissa.

Siltamäen ryhmähankkeessa yhteinen nimittäjä oli taloyhtiöiden omistama huoltoyhtiö. Siltamäen Huolto Oy:n Jarno Tuokon mukaan taloyhtiöiden kannattaisi ”liittoutua” useamminkin yhteen, erityisesti jos kiinteistöissä ja remontin tarpeissa on samankaltaisuutta.

”Siltamäen ryhmähankkeessa säästettiin pelkästään suunnittelukuluissa noin 100 000 – 150 000 € taloyhtiötä kohden, mikä on merkittävä summa. Tällaisella liittoutumisella taloyhtiöt voisivat säästää selvää rahaa. Oleellista on se, että remontin tarve on melko samankaltainen eri yhtiöissä ja että yhtiöt löytävät hyvät pelisäännöt ja yhdessä tekemisen hengen, vaikka ei olisikaan yhteistä huoltoyhtiötä”.

Putkiremontin hinnalla sekä koko hankkeen projektinjohtamisella on iso merkitys hankkeen toteuttajaa valittaessa. Lehdon tarjous vastasi Siltamäen ryhmähankkeen vaatimuksiin mittavan remontin sisällöstä, vaadittavasta laadusta sekä kokonaiskuluista. Lehdon putkiremonttien liiketoimintajohtaja Ari Saartoala kiteyttää onnistuneesti eteenpäin viedyn hankkeen avainasiat:

”Erityisesti tällaisena epävarmana korona-aikana, taloyhtiöt painottavat kahta asiaa: kohtuuhintaisuutta ja remontoijan kokemusta. Kun nämä toiveet täyttyvät, remontteja saadaan liikkeelle, vaikka elämmekin poikkeuksellisia aikoja. Lehto on toteuttanut putkiremontteja 150 taloyhtiölle ja tehokkuutemme taustalla on oma, sitoutunut henkilöstö ja vakiintunut toimintamalli, joista seuraa kustannustehokkuutta”

Ota yhteyttä ja selvitetään taloyhtiöllenne paras remonttiratkaisu!

 

Jaakko Hartikainen
Myyntipäällikkö
050 518 9888
jaakko.hartikainen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä