Search
Close this search box.

Kasvaneeseen päiväkotipaikkojen kysyntään helpotusta: Kouvolan päiväkodin rakennustyöt perustusvaiheessa

Lehto Group Oyj
Mediatiedote
09.09.2019

Lehto Groupiin kuuluva Lehto Tilat allekirjoitti kesäkuussa Kouvolan kaupungin kanssa sopimuksen Haanojan päiväkodin rakentamisesta suunnittele ja rakenna -mallilla. Uusi päiväkoti vastaa päiväkotipaikkojen kasvaneeseen kysyntään. Rakennustyöt ovat alkaneet ja ovat perustusten tekovaiheessa.

Lehto Tilat ja Kouvolan kaupunki tekivät kesäkuussa sopimuksen Haanojan päiväkodin rakentamisesta. Rakennustyöt ovat alkaneet ja tällä hetkellä tehdään perustuksia. Päiväkoti on 120-paikkainen ja sisältää mm. pienen liikuntasalin. Uusi, yksikerroksinen päiväkoti tuo helpotusta kasvaneeseen päiväkotipaikkojen kysyntään.

– Kouvolan keskustan eteläpuolella on ollut päiväkotipaikkoja liian vähän kysyntään nähden, joten uusi päiväkoti tuo helpotusta tähän. Haanojan uudesta päiväkodista tulee nykyaikainen ja sinne rakennetaan mm. liikuntasali, pienryhmätiloja ja joustavasti käytettäviä tiloja. Lisäksi piha-alueiden suunnitteluun on kiinnitetty aiempaa enemmän huomiota, kertoo Kouvolan kaupungin rakennuttajapäällikkö Anneli Vartiainen.

Päiväkodin suunnittelua on tehty Kouvolan kaupungin antamien viitesuunnitelmien pohjalta ja laadinnassa on ollut mukana eri käyttäjäryhmien edustajia.

– Lehdon suunnitelmat vastaavat hyvin käyttäjien toiveisiin. Tarjouskilpailussa voittaja valittiin hinta-laatuperusteella ja parhaiten tässä pärjäsi Lehto. Laadullisesti arvioitiin tarjotun suunnitteluratkaisun arkkitehtuuria, toiminnallisuutta, pihasuunnittelun ratkaisuja sekä rakennusteknisiä asioita, Vartiainen avaa.

– Hanke toteutetaan suunnittele ja rakenna -mallilla, mikä on kunnille hyvä ratkaisu. Suunnittelun ja toteutuksen ollessa samalla tekijällä, aikataulut ja budjetti ovat hallitusti yksissä käsissä. Suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ulkoalueisiin ja virikkeelliseen toimintaan. Päiväkodin pihalle rakentuu mm. kota, ulko-wc ja viljelyalue, Lehto Hyvinvointitilojen myyntipäällikkö Asko Hämäläinen kertoo.

Rakennukseen tulee vuoropäivähoitoa ja tilat mahdollistavat myös iltakäytön. Osa piha-alueesta jätetään luonnontilaan. Talotekniikan lisäksi huoneistoalaa kohteessa on noin 1100 m². Tehdyn kaupan arvo on noin 3 miljoonaa euroa. Kohde valmistuu arvioidusti vuoden 2020 alkupuolella.


Lisätiedot:

Anneli Vartiainen, rakennuttajapäällikkö, Kouvolan kaupunki, puh. 020 615 7117, anneli.vartiainen@kouvola.fi

Asko Hämäläinen, myyntipäällikkö, Lehto Hyvinvointitilat, puh. 040 773 6210, asko.hamalainen@lehto.fi

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä