Search
Close this search box.

Satojen asuntojen putkiremontit käynnistyneet Lehdolla korona-tauon jälkeen: uudet ratkaisut kiinnostavat pääkaupunkiseudun taloyhtiöitä

Lehto Group Oyj
Lehdistötiedote
2.9.2021 klo 8.30

Pääkaupunkiseudun taloyhtiöt käynnistelevät jälleen putkiremontteja kiihtyvällä tahdilla koronan aiheuttaman tauon jälkeen. Päätökset syntyvät korona-aikana opittujen etäyhteyksien avulla, uudet remonttien ratkaisumallit kiinnostavat ja energiakysymykset nousevat helposti keskusteluihin.

Kuva: Lehdon putkiremonttien referenssikohde vuodelta 2019.

 

Rakennusyhtiö Lehto Group käynnistää tämän vuoden aikana yhteensä 720 asunnon putkiremontit 13 eri taloyhtiössä pääkaupunkiseudulla. Viime vuoden vastaavana aikana tiedossa oli 560 asunnon putkiremontit eli määrä on selkeässä kasvussa.

”Korona-ajan aiheuttaman tauon jälkeen pääkaupunkiseudun taloyhtiöt ovat jälleen aktiivisia ja tekevät päätöksiä putkiremonttien käynnistämisestä. Korona-ajan myötä yhtiökokouksissa hyödynnetään entistä enemmän etäyhteyksiä, jotta päätökset saadaan tehtyä”, kertoo Lehdon putkiremonttien liiketoiminnasta vastaava johtaja Ari Saartoala.

Uudet ratkaisumallit kiinnostavat

Putkiremonttien uudet ratkaisumallit kiinnostavat pääkaupunkiseudun taloyhtiöitä. Lehdon kolmestatoista putkiremonttikohteesta peräti neljä käynnistyy KVR- eli kokonaisvastuu-urakan mallilla. Lisäksi taloyhtiöiden ryhmähankkeiden kiinnostus on ollut kasvussa. Myös energiakysymykset tulevat tällä hetkellä helposti osaksi putkiremontti-keskusteluja. Kaikkia kolmea ratkaisua yhdistää kustannustehokkuus.

”KVR-mallissa sama taho on vastuussa putkiremontin suunnittelusta ja toteutuksesta. Mallin avulla voidaan varmistaa helpommin budjetin ja aikataulun pitävyys. Remontin toteuttajan on nimittäin vaikea vaikuttaa kustannuksiin, jos suunnittelun tekee eri taho. Projektin kustannuksista 80 % määräytyy jo suunnitteluvaiheessa”, Ari Saartoala kertoo.

Lehdon Suomen suurimpiin lukeutuva putkiremonttien kokonaisuus Helsingin Siltamäessä oli ns. ryhmähanke, jossa toisiaan muistuttavat taloyhtiöt hakivat synergiaa suunnitteluvaiheesta ja pystyivät näin pienentämään putkiremonttien loppulaskua noin 100 000 – 150 000 eurolla.

”Ryhmähankkeista tulee myös aikaisempaa enemmän tiedusteluja. Tällä hetkellä on käynnistymässä toinen ryhmähanke Vantaan Rajatorpassa, jossa neljä taloyhtiötä yhdistävät voimiaan. Tämä on taloyhtiöille hyvä vaihtoehto silloin kun taloissa keskenään on esimerkiksi samanlaisia pohjaratkaisuja. Kallis suunnitteluvaihe tiivistyy huomattavasti”, kertoo Ari Saartoala.

Putkiremonttien tarjousvaiheessa nousevat pöydälle helposti myös energiatehokkuuteen liittyvät asiat. Osittain tähän vaikuttavat myös valtion energia-avustukset, joita taloyhtiöt voivat hakea. Tyypillisesti putkiremontteihin halutaan yhdistää joko maalämmön käyttöönotto tai lämmön talteenoton projekti.

Lisätietoja:

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä