Search
Close this search box.

9.1.2017

”Putkiremonttien vallankumous avasi asiakkaiden silmät”

Kirjoittaja

Jukka Viljanen

Viime vuoden lopulla Suomessa käytiin reipasta keskustelua putkiremonteista. Ajattelen, että jo oli aikakin! Suomalaiset ovat maksaneet vuosikymmeniä hitaista ja kalliista putkiremonteista, taistelleet urakkakilpailutusten syövereissä ja asuneet remontin keskellä tai majailleet jopa kuukausia sijaisasunnoissa, joista toisille on koitunut myös kohtuuttomia kustannuksia.

Juuri nyt putkiremontit ovat muutoksen tuulessa. Asiakkaiden silmät ovat auenneet sille, että remontteja voidaan tehdä myös uusilla urakkamuodoilla. Enää ei pidetä pakollisena perinteistä kilpailutusrumbaa ja suunnittelijoiden sekavaa verkostoa. Sitä vastoin osataan vaatia tehokkuutta ja kustannussäästöä.

Vielä pari vuotta sitten jouduin usein perustelemaan asiakkaille, miksi putkiremontin perinteinen kilpailutusmalli ei ole enää välttämätön. Asiakkaat ajattelivat, että ilman kilpailutusta ei voida varmistua hinnasta. Nykyään putkiremonttien hintatietoja on helppo löytää ilman urakoitsijoiden tarjouksiakin.

Lehdon TST-putkiremontissa asiakas saa yhdellä sopimuksella kiinteän hinnan ja sitovan remontin valmistumispäivän. Lisäksi voimme luvata tuplatakuun. Nämä lupaukset tiivistävät lyhyesti sen, miksi perinteinen rumba ei ole enää tarpeellista ja järkevää – lopullinen hinta tiedetään jo sopimusta allekirjoittaessa, koska lisätöiden osuus on 0 %.

Myös suunnitteluosaamistamme kyseenalaistettiin – ajateltiin, että rakennusliikkeellä ei voisi olla yhtä ammattitaitoisia suunnittelijoita kuin suunnittelutoimistoilla. Käytännössä kuitenkin samat osaajat tekivät töitä sekä Lehdolle että perinteisille suunnittelutoimistoille. Lehdon talousohjatun rakentamisen ytimessä on nimenomaan suunnittelun ja toteutuksen yhdistäminen. Suunnittelussa hyödynnetään toteuttajan ammattitaitoa ja kokemusta. Se yksinkertaisesti kannattaa, sillä yleisesti tiedetään, että peräti 80 % rakentamisen kustannuksista määräytyy jo suunnittelupöydällä.

Asiakkaiden silmien avautuminen putkiremonttien uuteen aikakauteen on saanut puhelimet soimaan. Lehdon talousohjatun TST-putkiremontin kysyntä on ylittänyt odotukset. Putkiremonttien uusi aikakausi on tullut jäädäkseen.

— Jukka Viljanen

Lehto järjestää 19.1. TST-putkiremontteihin keskittyvän Isännöitsijäpäivän, jossa Jukka toimii yhtenä puhujana. Mukana rohkeudesta ja uskalluksesta on kertomassa myös Juhani ”Tami” Tamminen. Tutustu ohjelmaan tarkemmin ja ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 11.1.

Tämä on blogi Lehdon kehittämästä talousohjatusta rakentamisesta. Avaamme tarina kerrallaan, mistä Lehdon innovaatiossa on kyse.

Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä