Search
Close this search box.

17.1.2017

”Visiona pelastaa asuntomarkkinoiden sinkku”

Kirjoittaja

Pasi Kokko

Jo vuosien ajan pääkaupunkiseudulla asuminen on ollut−liian kallista. Sinkkuna elävän tilipussiin suhteutettuna hinnat ovat karanneet niin kauas, että vuokraaminen on saattanut olla ainoa vaihtoehto asumiselle. Erityisesti uuden asunnon ostosta on tullut valtaosalle sinkuista suoranaista utopiaa. Lehto otti vuosia sitten tämän kysymyksen mietittäväkseen: Miten rakentaa kohtuuhintaisia asuntoja? Päädyimme visioon siitä, että aiomme pelastaa pääkaupunkiseudun sinkun. Mutta miten onnistuimme?

Jopa 10 % alle markkinahinnan

Lehdon menestys perustuu talousohjatun rakentamisen toimintamalliin. Pystymme rakentamaan uuden asunnon myös pääkaupunkiseudulle jopa 10 % alle markkinahinnan.

Talousohjatussa rakentamisessa kulut pidetään mielessä projektin kaikissa vaiheissa. Oleellista on havaita, että 80 % rakentamisen kuluista määräytyy suunnittelijan pöydällä. Siksi Lehto haluaa pitää suunnittelun omissa käsissään ja näin rakentaa hankkeet kokonaisuudessaan siten, että hintataso ei kohoa liian korkealle.

Kustannustietoisen suunnitteluosaamisen lisäksi tarvitsemme myös innovaatioita. Asuntorakentamisen puolella tämä tarkoittaa esimerkiksi KIS-konseptia, jolla olemme rakentaneet jo noin 600 asuntoa ympäri Suomen.

KIS – Keep it simple

KIS-konseptin salaisuus on se, että emme keksi pyörää uudestaan jokaisessa Lehdon rakentamassa kerrostalokohteessa vaan hyödynnämme vakioratkaisuja ja Lehdon innovatiivisia moduuleja. Oheisesta kuvasarjasta näet, että kylpyhuoneen ja keittiön yhdistävä moduuli lasketaan valmiina katon kautta asuntoon. Niinpä niitä ei tarvitse veistää hankalasti rakennustyömaalla, mikä nopeuttaa rakentamista ja vähentää kustannuksia.

Lisäksi hyödynnämme erilaisia vakioratkaisuja aina kantavien rakenteiden teräspilareista porraselementteihin, hissikuiluihin, parvekeratkaisuihin, oviin ja ikkunoihin. Hyväksi havaittujen ratkaisujen toistaminen auttaa meitä vähentämään kustannuksia, mutta silti asunnon ostaja valitsee haluamansa sisutusmateriaalit ja muut tärkeät seikat kotiinsa.

Lehto pitää sinkkujen puolia

Lehto aikoo jatkossakin kilpailla kustannustehokkuudellaan ja tarjota asiakkaille kohtuullisia hintalappuja. Asumisen pääkaupunkiseudulla ei tarvitse olla liian kallista!

Tämä on blogi Lehdon kehittämästä talousohjatusta rakentamisesta. Avaamme tarina kerrallaan, mistä Lehdon innovaatiossa on kyse.

Lehto Groupin toimitusjohtaja Hannu Lehto on mukana ASUNTOMARKKINAT 2017 -tapahtumassa kertomassa Lehdon näkemyksiä siitä, miten rakentamisen ja asuntojen hintaa voidaan merkittävästi alentaa.

 

Keep it simple -malli kuvina

Runkovaihe
Katto lämpimäksi
Talo lämpimäksi
Tekniikkastudiot sisään (keittiö-pesuhuone moduulit)
Ulkoa valmis
Talo valmiiksi – tervetuloa kotiin!
Jaa Facebookissa
Jaa LinkedInissä
Jaa Twitterissä